MARTEK Genel Müdürünün Maaşına Zam, Çalışanlara Kısıtlama (Maaşı Dudak Uçuklattı)

TÜBİTAK'a bağlı MARTEK'in Genel Müdürün maaşına 2016 yılında yüzde 60 zam yapıldığı yine aynı dönemde personel giderlerinde kesintiye gildiği Sayıştay Raporlarıyla ortaya çıktı.

MARTEK Genel Müdürünün Maaşına Zam, Çalışanlara Kısıtlama (Maaşı Dudak Uçuklattı)

 TÜBİTAK'a bağlı MARTEK'in Genel Müdürün maaşına 2016 yılında yüzde 60 zam yapıldığı yine aynı dönemde personel giderlerinde kesintiye gildiği Sayıştay Raporlarıyla ortaya çıktı.

Birgün'den  Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Sayıştay'ın Yerli ve Yabancı girişimcilere yönelik yüksek standartlarda teknoloji hizmeti sunmak ve ARGE faaliyetlerini yürütmek amacıyla Kurulan TÜBİTAK Marmara Teknokent'e ilişkin denetim raporunda ilginç tespitlere yer verildi. Sayıştay, 2016 yılı Marmara Teknokent A.Ş Denetim raporunda, kurumun personel maliyetinin bir önceki döneme göre yüzde 40 artarak 8 bin 864 lira düzeyine geldiğini belirtti.

MARTEK çalışanlarıyla ilgili ücret belirlenmesinde yasal bir sınırlama olmadığını belirten denetçiler, bu durumun personel ücretlerinin belirlenmesinde Türkiye'nin ekonomik ve sosyal koşullarının göz ardı edilebileceği anlamını da taşımadığını belirtti. BOTAŞ, TOKİ ve MKE gibi stratejik öneme sahip binlerce personeli olan şirketlerin yönetici ücretlerinin her şey dahil 13 bin lira olduğunu hatırlatan Sayıştay Denetçileri, MARTEK Genel Müdürünün maaşşının 2016 yılında ikramiyeler dahil 384 bin 994 lirayı bulduğunu belirttik. Çömlek'e 2015 yılına oranla yapılan zammın yüzde 60 civarında olduğu belirtildi. MARTEKK Genel Müdürünün aylık maaşının 32 bin 82 liraya karşılık geldiğine dikkat çekilen raporda , “Genel Müdüre ödenen ücret ve hakların yıllık faaliyet raporunda gösterilmesi zorunlu olduğu halde buna uyulmamıştır” ifadeleri yer aldı. Yine Sayıştay Raporu'nda MARTEK Genel Müdürüne yüzde 60 oranındaki zammın yapıldığı dönem şirket personeline yapılan sosyal harcamaların yüzde 36 oranında azaldığı belirtildi.

KAYNAK: https://www.birgun.net/haber-detay/teknolojinin-kaymagini-o-yiyor-mudure-aylik-32-bin-liralik-kiyak-maas-196376.html

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

20 Ara 2017 - 23:04 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler