Mart Ayında En Çok Parayı Doları Olanlar Kazandı

Mart ayında dolar fiyatları mükemmel bir kazanç sağladı. Dolar fiyatarındaki değişim, doları olanları sevindirdi.

Mart ayında dolar fiyatları mükemmel bir kazanç sağladı. Dolar fiyatarındaki değişim, doları olanları sevindirdi.

Mart ayında dolar çok kazandırdı.

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Mart ayında en yüksek aylık reel getiriyi Amerikan Doları sağladı. Dolar, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 4,10, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde de yüzde 3,95 oranında kazanç sağladı. 
Diğer yatırım araçlarından Borsa İstanbul (BIST), Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,70, Euro yüzde 0,71, mevduat faizi yüzde 0,64, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 0,54 ve külçe altın yüzde 0,27 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise BIST 100 Endeksi yüzde 6,83, Euro yüzde 0,85, mevduat faizi yüzde 0,78, Devlet İç Borçlanma Senetleri yüzde 0,68 ve külçe altın yüzde 0,41 oranında yatırımcısına kaybettirdi.
Amerikan Doları, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,99, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 9,53 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,38, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6,77 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Altı aylık değerlendirmeye göre Amerikan Doları; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 15,10, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 11,86 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,40, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6,12 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri BIST 100 Endeksi’nde gerçekleşti. Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde BIST 100 Endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 21,20, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 16,47 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, Euro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 11,48, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 14,93 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.  Sürekli haber

09 Nis 2015 - 13:31 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler