Maliye Bakanlığı Duyurdu! 'Mucbir Sebep' Haline 3 Ay Uzatma Kararı

Maliye Bakanlığı Duyurdu! 'Mucbir Sebep' Haline 3 Ay Uzatma Kararı alındı. Maliye Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi.

Maliye Bakanlığı Duyurdu! 'Mucbir Sebep' Haline 3 Ay Uzatma Kararı 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Hakkari, Şırnak ve Kilis'teki vergi mükellefleri ile Diyarbakır, Mardin ve Siirt'in bazı ilçelerindeki mükelleflerin mücbir sebep halinin 3 ay uzatıldığını açıkladı. Bakan Ağbal, Mersin'de sel felaketinden zarar görenlerinde mücbir sebep halinin 3 ay uzatıldığını bildirdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, tarafından bugün yapılan açıklamada, çeşitli sebeplerle bazı illerde mücbir sebep hali ilan edildiğini hatırlattı ve mükellefler için tanınan bu sürenin 3 ay daha uzatıldığını bildirdi. Bakan Ağbal : "Biz bu tarihi 30 Haziran 2017'ye uzattık. Böyle olunca beyanname verme ve ödeme süreleri de doğal olarak uzamış oldu. Bu kapsamda, Mersin haricindeki il ve ilçelerde mücbir sebep kapsamında bulunan mükelleflerce verilmesi gereken KDV, muhtasar, damga vergisi, gelir ve kurumlar vergisi beyannameleri gibi beyannamelerle BA-BS gibi bildirimlerin verilme süresi 25 Temmuz 2017 günü sonuna kadar, ödeme süresi ise 31 Ağustos 2017 sonuna kadar uzatıldı. Ayrıca, söz konusu mükelleflerimizin, 15 Eylül 2017 tarihine kadar başvurmaları halinde gerek mücbir sebebin başlangıç tarihi öncesine ait borçları, gerekse mücbir sebep dönemine ilişkin beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk edecek borçları, KDV ve ÖTV için 12 ay, diğer vergilerde 24 ay olmak üzere tecil faizi alınmaksızın taksitlendirilebilecek." dedi.

Maliye Bakanlığı duyruuları, gündemdeki gelişmeler, son dakika haberleri ve daha da fazlasını yakından takip etmek için kpss cafe uygulamasını indirmeyi unutmayın.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

28 Mar 2017 - 12:29 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler