Makro Market ile İlgili Flaş Gelişme: 6500 Kişi İşten Çıkarılabilir

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden olan Makro Market hakkında mahkemeden flaş bir karar çıktı. Çıkan karar ile binlerce kişinin işi tehlikeye girdi.

Türkiye genelinde bulunan 253 mağazası ve 6 bin 500 çalışanı ile on binlerce müşteriye hizmet sunan Makro Market ile ilgili mahkeme çok önemli bir karar verdi.

Mahkeme, geçtiğimiz haftalarda aldığı kararına göre şirket için tedbir kararı vermişti. Bu kararla şirket hacizlere karşı koruma altına alınmış oldu. Ancak, alacaklılar bu karara itiraz etti ve uygulanan bu tedbirin kaldırılmasını istedi. Şirket avukatı ise 'Tedbir kararı kalkarsa firma ortadan kalkar' şeklinde bu itirazı kabul etmedi. Mahkeme tarafları dinledi ve kararını verdi. Mahkeme, iki hafta önce verdiği tedbir kararını kaldırdı. Böylece şirket, hacizlere karşı korumasız konuma düştü.

Kısa süre önce kararını açıklayan mahkeme, şirket için verdiği tedbir kararını kaldırdığını duyurdu.

Mahkemenin, tedbir kararını kaldırması ile birlikte 6 bin 500 kişinin çalıştığı Makro Market, hacizlere karşı korumasız konuma düştü.

Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre 800 milyon lirayı aşkın borcu bulunan şirkete yönelik hacizlerin, zor durumda olan şirketi daha da güç duruma düşürmesinden endişe ediliyor.

Kpsscafe.com.tr | Ankara

18 Kas 2017 - 13:46 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Mehmet Yıldız - Makromarket te 6 yıldır şarküteri reyonunda çalışıyor 3 çocuğuma ekmek götürüyorum şu kış günü tedbir kararını kaldıran hakim benimle aynı acıyı taşar bir gün. Adamlar 3 ay istedi ödeyecekler inşaat yatırımlarını sattılar küçülmeye gidecekler di 2 hafta uygulandı sadece tedbir ey hükümet neden bu kadar sessiz kaldınız işçi alacağı 4 sene ertelenirken bu adamlar bize ekmek oldu 2 hafta da karar bozdunuz yazıklar olsun emeği geçen herkeze

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 13:46
01

Mustafa.samanci - Ben.konya.subesinde.6yildir.calisiyorum.2.cocugumun.rizkini.makro.sayesinde.temin.ediyorum.sikintim.sudur.bizcalisanlar.kamanmasin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 13:46


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler