Lise Mezunlarını Sevindiren Gelişme: Binlerce Lise Mezunu Memur Alımı Olacak

Adalet Bakanlığı eski Müsteşarı Kenan İpek, yaptığı açıklamada 50 den fazla cezaevinin yapıldığını söyledi. Cezaevlerinin yapımının tamamlanması ile binlerce lise mezunu adaya memurluk yolu açılacak. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanı eski Müsteşarı Kenan İpek, geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapmış ve yeni memur alımları için adayları sevindiren açıklamada bulunmuştu.

5 Eylül 2017 tarihli açıklamasında dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, devam eden FETÖ davaları nedeniyle cezaevlerinin doluluk oranlarının oldukça arttığını, bazı cezaevlerinin, kapasitesinden faza mahkum barındırdığını söyledi. Kenan İpek, açıklamasında yeni cezaevlerinin yapılmaya başlandığını, açılacak bu yeni cezaevlerine genel olarak FETÖ'cü mahkumların gönderileceğini söyledi. Kenan İpek açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"50'den fazla cezaevi yapılıyor FETÖ'cüler için. Her biri bin kişilik. Sincan yerleşkesine 5 yeni duruşma salonu yapılıyor. Çok amaçlı salon olacak. Davalar için kullanılacak"

Alımlar Ne Zaman Olacak?

Yapımına devam eden cezaevlerinin 2018 yılı içinde bitmesi beklenmektedir. Cezaevlerinin yapımının bitmesi ile buralara, infaz koruma memuru (gardiyan), ceza infaz kurumu katibi ve çok sayıda destek personeli alımı yapılması bekleniyor. Bu alımların ise ne zaman yapılacağı henüz kesin değil. Ancak cezaevlerinin 2018 yılının ilk yarısında tamamlanması durumunda Temmuz-Ağustos gibi buralara yeni alımların yapılması bekleniyor.

Başvuru Şartları

# En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 

# Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezi sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak,.

# KPSS'den en az 70 puan almış olmak,

# Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak, Boyun cm cinsinden değerinin son iki rakamı ile kilo arasında 13'ten fazla 17'den az fark olmaması,

# Adli sicil kaydı olmamak,

# Kamu haklarından mahrum olmamak.

Alım ilanları yayımlandığı anda haberdar olmak için; 

150 BİN ÜYE ! MEMUR ADAYLARI BURADA! TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR YARDIMLAŞMA GRUBUNA SENDE KATIL, AKLINDAKİ SORULARI SOR! KATILIM İÇİN TIKLAYIN

android uygulamamız ---->>> tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Instagram hesabımız için-- >>> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

11 Kas 2017 - 09:54 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Sinan candan - Sürekli bi lise mezunları için iş olanağı sağlıyorsunuz ama neticeli bi sornuç yok ortada yalan haber gibi Devlet lise mezunu bekçi arıyor Devlet lise mezunu asker alıyor Devlet lise mezunu görevli alıyor vakit kaybı bu site de haberlerinizde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 09:54
07

Memo - On senedir ugrastim adliye ve ceza evlerine almadılar kopya dediler önümüze geçtiler torpil dediler önümüze geçtiler şimdi personel alacaklarmis oniki sene calistigim yer çıkardı kimse hakkımı aramadı binlerce alim demiş editör biri uymaz nasıl alim nasıl adalet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 09:54
06

Att - Binlerce lise mezunu alinacakta yaş ne olacak oda basli basina sorun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 09:54
05

İsa kls - Emin olun alirlar lise mezunlarının yeri yok denecek kadar az kamuda ama dayın varsa işler değişiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 09:54
04

Pınar - Şu kpss puanını da biraz dusurseler daha çok sevinicez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 09:54
03

İsimsiz - Ceza infaz bölümünü üniversitelerde boşunamı açtılar sanıyorsunuz atanacaklar adamların çoğunu oradan alacaklar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 09:54
01

Serdar - Lise mezunu diyorsun kpss sartli puan istiyorsun hayatınız yalan olmuş vatandaşı umitlendirmeyi bırakın artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Kasım 09:54


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler