"Kriz Mutfağı Vurdu!"

Cmhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizinin nedeninin dış güçler değil kötü yönetim olduğunu söyledi.

"Kriz Mutfağı Vurdu!"
"Kriz Mutfağı Vurdu!"
+4
Haber albümü için resme tıklayın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizinin nedeninin dış güçler değil kötü yönetim olduğunu söyledi. Torun, “31 Mart seçimleri öncesi öncelikle esnafı vuran kriz bugün dükkânlardan çıkıp mutfağa girmiştir. Krizin hayatı giderek daha fazla etkiliyor oluşu AK Partinin sorumluluğudur. Cefakâr ev kadınları, gencecik işsizler, sabırlı dar gelirliler artık dayanamaz hale gelmiştir ve İstanbul seçimlerinde de gereğini yapacaktır” diye konuştu.

Torun, hükümetin 31 Mart İstanbul seçim sonuçlarını kabul etmeyip ülkeyi seçim ortamından kurtarmamasının ekonomik krizi derinleştirdiğini söyledi.  CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kriz öncelikle esnafı vurdu. Şimdi esnaf evlerini, işsizleri, emeğiyle geçinenleri vurmaktadır. Ev kadınlarımız bu mübarek Ramazan’da tencerenin nasıl kaynadığını hepimizden daha iyi biliyor. Kriz dış kaynaklı olsa biz bir kuru ekmeğe de talim ederiz ama kriz kötü yönetimden, demokrasi azlığından ve adil bölüşüm olmamasından kaynaklanmaktadır. Bunu en iyi ev kadınlarımız ve gençlerimiz biliyor. Kriz dış kaynaklı olsa Saray’ı da vurur, Saray’ın etrafındaki zenginleri de vurur. Ama görüldüğü kadarıyla kriz buralara uğramıyor. Bu ülkede bir tek tuzu kuru olanlara kriz yok. Gidin kriz var mı yok mu inşaat işçilerine sorun, ailesinden harçlık alamayan öğrencilere sorun,  file dolduramayan emeklilere, tencere kaynatamayan ev kadınlarına sorun. ”

Seyit Torun, krizin derinleştiğinin başka bir göstergesinin de işsizlik rakamları olduğunu belirtti. Torun, özellikle genç işsizliğinin ülke tarihinin rekoru olduğunu söyledi. Torun, “Biz üreten ekonomiyi geliştireceğiz, işe alımlarda liyakat ve kapsayıcılık sözü veriyoruz“ dedi. Torun, “Bizim birinci gündemimiz vatandaşımızın ekonomik durumunu düzeltmektir. İşsize iş, dar gelirliye aş bulmaktır.  Bizim kavgayla, tartışmayla işimiz olmaz. Biz kargaşa değil huzur istiyoruz. Biz evimizin huzurunun ülkemizin huzuru olduğunun farkındayız. Biz Türkiye’ye yazık olmasın diyoruz.”

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

21 May 2019 - 11:37 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler