Köylüler Kilosu 120 TL'den Satıyor! Ormandan Topluyorlar!

Manisa'nın Yurtdağı bölgesindeki ormanlık alanda yetiştiği öğrenilen kuzu kulağı mantarı civar köylerdeki vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Kilosu 120 TL'den Satılıyor! Halk Ormandan Topluyor!

Manisa'da kilogram fiyatı 120 lirayı bulan kuzu göbeği mantarı , köylülerin yeni geçim kaynaklarından birisi oldu. Mantarın fiyatını duyan Manisa köylüleri işi gücü bırakıp ormanda kuzu göbeği mantarı toplamaya başladılar.

Manisa'nın Yurtdağı bölgesindeki ormanlık çevrede yetişen mart ile nisan aylarında toplanmaya başlanan kuzu göbeği mantarı civar köylerdeki vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Yüksek fiyatlardan alıcı bulduğu öğrenilen mantarı toplamak için sabahın erken saatlerinden itibaren ormanlara giden köylüler hallerinden memnun.  Kuzu göbeği mantarı 15 gündür toplanıyor ve civardaki köylülerin geçim kaynağı haline gelmiş durumda. Bütçeye ek katkıda bulunmak isteyen kadınlar ve erkekler ormanda kuzu mantarı avına çıkmış durumdalar. Köylülerden bazıları günlük 500 liraya kadar para kazanıyor.  Mantarın sağlık açısından çok faydalı olduğu dile getiriliyor.

Köylülerden İdris Akça : "Kuzu göbeği mantarı Manisa bölgesinde mart ayının 10'unda başlıyor, nisan ortasına kadar devam ediyor. Bu mantarın sağlık açısından çok faydalı olduğunu öğrendik. Halkımız yeni yeni öğrenmeye başladı. Köylü toplayıp, yiyordu. Doktorlar da çok faydalı olduğunu söylüyor. Kansere iyi geldiği söyleniyor. 1 kilo etteki protein tek bir mantara bedelmiş. Kilosunu 100- 120 liraya satıyoruz ama aracılara veriyoruz. Onlar da daha yüksek fiyatlara veriyorlar" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

30 Mar 2017 - 10:59 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler