KİT'lere Kadro İçin Bakan Sarıeroğlu'ndan Önemli Açıklama

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı son dakika açıklamasında taşerona kadro kapsamına alınmayan KİT personellerinin son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Sarıeroğlu yaptığı açıklamada Kamu İktisadi Teşebbüsleri bünyesinde çalışmakta olan taşerona kadro kapsamına alınmayan işçilerin durumuna ilişkin bilgi verdi. KİT'lerde çalışan taşeron işçiler ile ilgili çok önemli son dakika açıklaması yapan Bakan Sarıeroğlu, KİT'lerle ilgili yeni bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Milliyet'te yer alan bu haber Bakan Sarıeroğlu tarafından yalanlandı.

KİT Nedir?

KİT, yani uzun yazılışı ile Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak adlandırılır. KİT'ler, devletin bir girişimci olarak iktisadi faaliyetlerde bulunmak üzere kurmuş olduğu işletmeler olarak ön plana çıkar. Kamu işletmeciliği, gelir sağlama gibi mali amacın yanında, gelir dağılımına müdahale, ekonomide istikrar sağlama ve öncülük etme, geri kalmış yöreleri kalkındırma gibi ekonomik veya sosyal amaçların gerçekleştirilmesine de yöneliktir.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Elektrik Üretim A.Ş., Türkiye Kömür İşletmeleri, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), DHMİ, gibi kurumlar Kamu İktisadi Teşebbüsleri bünyesindeki kurumlara örnektir. KİT'lerde sözleşmeli memur olarak çalışılabilir, yani KİT'lerde çalışanlar 657'li bir memur gibi haklara sahiptir. Bu nedenle taşeron işçi kapsamına girmiyorlar.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara
Kaynak: Milliyet

16 Oca 2018 - 16:49 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Ytp - İşkur ytp çalışanları olarak sayın bakandan müjde bekliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 16:49
01

dekboy - Ben Tgs yer hizmetlerinde çalışıyorum THY hizmet vermektedir bizim kadro alma şansı varmı tşk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 16:49


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler