Kimliğinizle Gitmeniz Yeterli! Karşılıksız Ayda 1384 TL! İşte Devletten Karşılıksız Destekler...

Mağdur durumda olan pek çok kesime karşılıksız destekler var. Bu destekler, yaşlılara, hastalara, başkasının bakımına muhtaç yani yoksul ya da kimsesi olmayanlara, asker ailelerine, asker çocuğuna, yetime, doğum yapanlara, eşi vefat edene ve aile bütçesine destek olmak isteyen düşük gelirli vatandaşlara kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla sağlanıyor.

Kimliğinizle Gitmeniz Yeterli! Karşılıksız Ayda 1384 TL! İşte Devletten Karşılıksız Destekler...
Haber albümü için resme tıklayın

2022 AYLIĞI

Bu kapsamda 5 çeşit aylık bağlanıyor. Bunlar; yaşlı aylığı (65 yaş aylığı), yüzde 40-69 arası engelli aylığı, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı, 18 yaş altı engelli yakını aylığı ve silikozis aylığı. Silikozis aylığı için yeni başvuru alınmıyor. Bu aylıkları almak için muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor. Hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri 609 liradan az olması gerekiyor. Bu değerlendirmede ikamet edilen konut hesaplamaya dahil edilmez. Yaşlılara 637 lira, engellilere 483-724 lira arasında ödeme yapılıyor.

DUL VE MUHTACA

Eşi vefat eden ve SGK’sı olmayan muhtaç kadınlara aylık 275 TL olmak üzere iki ayda bir 550 TL tutarında yardım aktarılıyor.

EV KADINLARINA

Ev kadınlarına kendi işini kurabilmesi için 15 bin liraya kadar faizsiz ve uzun vadeli kredi imkanı tanınıyor. Bu kredi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yoksul ailelere ‘Gelir Getirici Projeler’ adı altında sağlanıyor. Amaç, yoksul birey ya da hanelerin kendi geçimlerini sağlayacak iş kurmaları ve gelir elde etmeleri.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI (GSS)

Hanedeki kişi başına düşen geliri 852 liranın altında olanlara devlet destekli sağlık hizmeti sağlanıyor. Gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapılmalı.

ENGELLİYE BAKAN YAKININA AYDA 1384 LİRA

Engellilerin bakımını üstlenen akrabasına yapılan ödemedir. Bu aylığın alınabilmesi için engel oranının en az yüzde 50 ve ‘Ağır engelli’ ibaresi bölümünün ‘evet’ olarak işaretlenmesi gerekiyor.

Ayrıca kişi başına düşen gelir 1219 liranın altına olmalı. Aylık ödeme 1384 lira olan yardım için başvuru ikametgahın bulunduğu yerdeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne yapılacak.

DOĞUM YARDIMI

Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse 600’er TL tutarında bir defaya mahsus ödeniyor. Başvurular, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılıyor. Ödeme 1 ay içinde yatıyor ve PTT’den çekiliyor.

EĞİTİM YARDIMI

Ödeme tutarı ilkokula giden kız çocukları için 40 TL, erkek çocukları için 35 TL. Liseye giden kız çocukları için aylık miktarı 60 TL, erkek çocukları için 50 TL. Ödemeler 2 aylık olarak PTT hesaplarına yatıyor. Ya rdım için hanedeki hiç kimsenin SGK kaydı olmaması gerekiyor.

DAR GELİRLİYE ELEKTRİK

Kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların aylık elektrik faturasının 200 liraya kadarını devlet karşılıyor. Devlet ayrıca, ‘dar gelirliye elektrik tüketim desteği’ sağlıyor. Başvurular sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor.

MUHTAÇ ASKER AİLESİNE

Askere giden kişi evli ise resmi nikahlı eşine, bekar ise annesi, anne hayatta değilse babası başvuru yapabiliyor. Aylık 275 TL olan ödeme 2 ayda bir 550 TL olarak PTT’ye yatırılıyor. Ödeme şu anda en fazla 12 ay. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na.

YETİM ÇOCUĞA

Çocuk başına aylık 100 TL olmak üzere her iki ayda bir 200 TL ödeme yapılır. Bu yardım; annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş olan 18 yaşın altındaki çocuklara ödeniyor.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

(Posta)

20 Eyl 2019 - 08:15 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Rabia - Ben bunu çok saçma buluyorum ssk li olupta yardıma ihtiyacı olan çok kişi var neymiş sigorta varsa yardım veremiyoruz ben çocuğumun bezini bile alamicak duruma geldiğim zamanlar oldu sü an bile giysileri başkalarından aldiklarimla geçiniyorum eşim inşaatta çalışıyo bazen 1 yada 2 ay calismiyo ssk lı olsa ne olur insan geçim olmuyo öyle bende istiyorum her çocuğu olana çocuk yardımı yapılsın ama nerde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 08:15
07

4Deli - Sözde yapacakları yardımlar yerine çalışana emekliye adam gibi maaş verseler aç muhtaç kimse kalmaz ortada

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 08:15
06

Fatma - Kızım %90 görme engelli maalesef maaş vermiyorlar hepsi yalan neymiş kocası SSK'lı çalışıyormuş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 08:15
04

H.Bekir Bora - benin hanın evde solunum cihazına bağlı yaşıyor annemde yatalak hasta benim hiç gelirim yok şimdiye kadar hiç sosyal yardım alamadım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 08:15
03

Hüsniye çamlıca - Kime veriyorsunuz yalan ancak yalan mağdurum verin o zaman gittim yok esimde ayrıldım ne para yardımı nede gıda yardımı alMiyorum bu insanlık yardım edin ne yiyecem ne yapacam su elektirik dogalkaz nasıl ődeyecem bilmiyorum cumuhubaskanim bakanlarım da yardım etmelerini rica ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 08:15
02

X - Yazabildiğiniz Kadar Yazın Bakalım Pis Fetöcüler İşiniz Gücünüz Devletin Yaptığı Hizmetleri Karalamak Allah Sizi İslh Etsin Islah Olmayacaksınız Allah Sizi En Kısa Zamanda Hepinizi Yok Etsin Allah Devletimize Zeval Vermesin En Yokluk Zamanlarında İnönü Ecevit vs Neredeydiniz de şimdi millet varlıktan araba koyacak yer bulamıyor kaldırımları arabalar bedava otopark gibi işgal ettiği için yayalar yollardan gitmek zorunda kalıyor yaya ezilse hak iddaa edemezsin bazı yerlerde kaldırım bile yok sözde CHP Belediyeleri Çalışıyor VAllahi yalan Hizmet Yok Nerede Seçilirlerse Seçilsinler Sadece Göz Boyama Hizmeti Hayvanlar Sokaklarda Aç Susuz Yaşam Mücadelesi Veriyor Çoğunlukla Zaten Araba Altlarında Ezilip Yakenarı Atılıyorlar Yada Ezilip Duruyorlar Ağaçar Kesilip Duruyor Ama Çakrırmadan tabiki Ya Buduyoruz Diyorlar Yada Birinin Üstüne Düşebilir İnsan Hayatı için Tehlike Arzediyor Diyerek Kılıfına Uydurup Elaltından Satıyorlar ama Gören Vatandaşın Sus Payını ihmal Etmiyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 08:15
01

Kemal Karadeniz - Ben Kemal Karadeniz İnebolu ilçesinde yaşayan emekliyim benim eşimin önceki beyinden bir oğlan çocuğu var kaymakamlık tan yardım istedim benimle birlikte kaldığı için yardım vermek istemiyor benim emekli maaşı yetmiyor bakamıyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler saygılar sunuyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 08:15


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler