Kılıçdaroğlu:"Halkın Gündemi Referandum Değil İşsizliktir"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 21 Şubat 2017 tarihli TBMM Grup toplantısında, gündeme ve CHP'nin çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı :"Müjdat Gezen Sanat merkezine yapılan saldırı, dik duran , onurlu duran bir sanatçı, onun kültür merkezini gece gelip yakıyorlar. Ve verdiği cevap çok güzel 'Binamızı yakabilirler, yüreğimizdeki Cumhuriyet ateşini kimse söndüremez' diyor.

Bir sanatçıya yakışan cevap. Gençlik kollarımızdan bir üyemiz Samet Burak Sarı, dün tutuklandı, neden tutuklandı? kendisi söylüyor bu twitleri ben atmadım diyor, eşleşme yapın diyor, gidin kim atmışsa tespit edin diyor? ama mahkeme başka söze bırakmaksızın tutuklanmasına karar veriyor. Tüm gençlerimizin ve senin arkandayız. Tüm gençleri nasıl destekliyorsak seni de öyle destekliyoruz. Hapisteki gazeteci sayısı 150'yi aştı. 150'yi aşan bir sayı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bir darbe döneminde yaşanmamıştır. En son Deniz Yücel'i çağrıyorlar, hem Türk vatandaşı hem Alman vatandaşı, gözaltına alınıyorlar, uzun süredir tutuklu. Kısa süre içerisinde özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz.

Bir gazeteci üzerine bu kadar baskı kurmak doğru değildir, gazetecileri hapse atmak, susturmak doğru değil. Demokrasiye, Türkiye'nin imajına zarar veriyor. Gözaltına alınmasının gerekçesi şu Berat Albayrak'la ilgili internette yayımlanan iletiler vardı. Biz Berat Albayrak'ın ne haltlar yaptığını gayet biliyoruz, Irak'ta neler yaptığını iyi biliyoruz. Şimdi gündemimiz bu olmadığı için sessizliğimizi kuruyoruz, yeri gelince bunları söyleyeceğiz. Berat Albayrak bunu kulağına küpe etsin yeri zamanı gelince söyleyeceğiz

20 Temmuz sivil darbesinden sonra pek çok hocanın görevine son verildi. 12 Eylül'deki askeri darbede görevine son verilen akademisyen sayısı 120 idi, 20 temmuz'dan sonra görevine son verilen akademisyen sayısı 4811 hocayı kapının önüne koydular.
Diyorlar ki Türkiye'de dikta yönetimi yok yahu 12 Eylül'ü bile aratıyorsunuz.  Onlardan bir örnek vereceğim Fatma Bostan Ünsal 'da açığa alındı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucu üyelerinden birisi. Biz bakın hep söyledik yine söylüyoruz, insanın siyasi düşüncesine, kimliğine, yaşam tarzına, kılık kıyafetine bakmıyoruz. İnsansa bu ülkede yaşıyorsa başımızın üstünde yeri var diyoruz.

Biz kim mağdursa onların yanında olacağız. Kapıdan girerken bir anne gözyaşları içerisinde önümüzü kesti 'çocuklarımız aylardır içeride' diyorlar. Ben harp akademisi öğrencilerini, askerleri de biliyorum. Size sözüm söz adalet gerçekleşinceye kadar mağdurun yanında olacağız. Gündemimizde Anayasa değişikliği var referanduma gideceğiz. Halkın gündeminde işsizlik var, ne diyorlar '18 yaşına bastın mı milletvekili olacaksın' diyorlar. Bir gencin babası geldi 'oğlum 28 yaşında kaç yıldır işsiz diyor biz milletvekili istemiyoruz, iş istiyoruz iş istiyoruz' diyor.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 Şub 2017 - 13:48 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

mahir - aynen yemin ederim çok doğru işsizlikten ölüyoruz resmen ama kimsenin bizden haberi bile yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 13:48
04

julies meinl - Bunların hepsi siyaset gerçek ve doğru siyaset yapmak lazım ne buyuruyor hadisimiz bizi aldatan bizden değildir kılıçdaroğlu yerinde ve doğru konuştu ama millet işsizlikten inim inim inliyor böyle olmaz böyle gidişat olmamalı insanları vatandaşları aldatmayın mademki siyasetçisiniz herbirinin maaşı dünyalığı var milletin vatandaşın sıkıntısı devam ediyor böyle olmaz vatandaşların da dünyalığı olsunda millet kalkınsın mademki anayasa değişikliğine gitmeyi biliyorsunuz türkiyedeki en önemli sorun iş ve ekonomi sorunudur benim düşüncem her düşünceye de saygılıyım sen siyasi olarak vatandaşını mutlu etmeden milletinide mutlu edemezsin gerçekçi olmak lazım milletinide mutlu etmeden kalkınamazsın türkiye ekonomisi kötü durumdadır kimse kimseyi kandırmasın aldatmaya kalkmasın milletin artık bekleyecek gücü kalmadı inşAllah cenabu Allahın izniyle türkiye ekonomisi dahada güçlenicek kirli siyaset yapmayacaksınız böyle olmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 13:48
03

julies meinl - böyle olmaz hayır mademki kendi cebini düşündüğün gibi milletin vatandaşında cebini düşüneceksin soruyorum iş ve para yüzünden savaşlar bunalımlar kavgalar çıkmıyormu (kuranı kerimde hala akıllanmayacakmısınız buyuruyor cenabu Allah bu konuşma uzar dolayısıyla en yakın zamanda çalışan gençlere hükümet olarak siyasi olarak yardım etmeleri gerekiyor özel sektörün ve kamunun daha daha çok istihdam sağlaması gerekiyor .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 13:48


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler