Kemal Kılıçdaroğlu: "Hani Ekonomi Uçuyordu Bu Gençler Neden İşsiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin TBMM Grup toplantısında ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu : "Ülkenin ekonomisi bozuluyor , yapısal reformalara ihtiyaç var . İşsizlik hala ciddi bir sorun. Bakın son açıklanan rakam yüz gençten 27'si hem okula gitmiyor hem çalışmıyor. Hani ekonomi uçuyordu bu gençler neden işsiz. Enflasyon almış başını gidiyor. Daha da yükseldi enflasyon.

İŞKUR 7-8 ay süreyle geçici eleman çalışmak için ilana çıkar binlerce kişi başvurur. 7-8 ay için. Vatandaş borç batağında. Vatandaşın tüketici kredisi borcu 382 milyar lira, eski parayla vatandaşın 382 katrilyon borcu var,  kredi kartı borcu 86 milyar TL, toplam 469 milyar TL borcu var vatandaşın. 2002 yılına göre 71 kat artmış. Emeklinin, Memurun, Çiftinin geliri 71 kat arttı mı? Vatandaşın borcu niye artıyor. İcralık borçlar 2002 yılında 282 milyon liraydı. Eylül 2017'de rakam 18 milyara çıktı. Eski parayla 18 katrilyon lira. Her iki vatandaştan biri icralık. Bu mudur ekonomi? Söyledik, bunlar doğru değil. Vatandaş dertli. Bunlar vatandaşın cephesi. Devlet cephesinde neler var. Hükümetin tahsil edemediği alacak. Alacağı var zamanı gelmiş ama tahsil edemiyor.

451 milyar liralık hükümetin alacağı var, alacağını tahsil edemiyor. Bu 2017 bütçesinin yüzde 67'sine denk geliyor. Tahsil edemiyor niçin, vatandaş ödeyemiyor. Gelelim, bu sadece işin bir cephesi. Devletin de borcu var. Ödemesi gerekiyor ne kadar? 848 Milyar TL. Eski parayla 848 Katrilton devletin borcu var. Bakın hem parayı alamıyor hem borcunu ödeyemiyor. Bu rakamlara yanlış diyorlarsa çıksın söylesinler. Bu rakamlar doğruysa devlet iyi yönetilmiyor. 10 kez af kanunu çıkardılar. Acaba vatandaş öder mi? ödemiyor, ödeyemiyor vatandaş. Peki toplanan paralar nereye gidiyor? işçiye bakıyorum, toplu sözleşmeye bakıyorum enflasyonnun altında, taşeron asgari ücrete mahkum, emekliye bakıyorum , emeklinin durumu çok iyi çok iyi köşeyi dönmüş (Gülüyor) onun durumu da perişan. Çiftçi de perişan.  Memurun da aldığı enflasyonun altında.

FETÖ ne istediyse verdin, üniversite istedi verdin, rektör istedi verdin, kaymakam istedi verdin, herkese her şeyi verdin. Memura, çiftçiye, emekliye , işçiye vermedin. Şimdi hesap sorma zamanıdır. Sandıkta hesap sorma zamanıdır."

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

03 Eki 2017 - 13:51 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

cesaret - Yaslilar emekliye ayrilmadigi sùrece issizlik cozulmez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 13:51
07

saçmalık - ne saçma bir yorum bu, hem emekli olup hem çalışırsan bile bir ev dönmüyor. Yaşlılar çalışmazsa evdekiler aç kalır, biraz mantıklı yorum yapalım. Yaşadığın ülkede asgari ücret 10.000tl değil! asgari ücretimiz 1404tl kira 1000tl.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 13:51
06

Ahmet - Avrupa bizi kıskanıyorda ondan ey fetö senin yüzünden gençlerimiz işsiz ey almanya ey ey tey teyy :)) amman kuzucuklar uyanmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 13:51
05

Muhittin - Öğrenciyim ve sinifa tek tek sordum icralik misiniz diye 40 kilisik siniftan icralik cikmadi her 2 vatandaştan birisi deniliyordu demekki 40 kisiden hiç çıkmadı matematik yalnis

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 13:51
04

Ahmet - Avrupa bizi kıskanıyorda ondan ey fetö senin yüzünden gençlerimiz işsiz ey almanya ey ey tey teyy :)) amman kuzucuklar uyanmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 13:51
03

cesaret - Ben bu işten birşey anlamadim kamuya bir sürü sözlesmeli memur alindi neden issizlik dūsmedi yoksa personel aldik diye bizimi uyutuyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 13:51
02

Vay be - Doğru konusuyor ama secilemiyor bi sıkıntı var millette

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 13:51
01

Zaza dro - Hükümetin faideli işleri oldu inkar edemem.. Ama velakin şu ekonomi politikası rezalet... Şu son on yılda durum dahada kötüleşti.. Cepte 5 kuruş para yok... Tmm anladık yeraltı kaynaklarını kullanamıyorsunuz ulan bari tarım ve hayvancılığı geliştirin.. Yok, oda yok..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 13:51


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler