Kamuya Geçen Taşeronlara Maaş Şoku !

Kadroya geçen taşeron işçiler, yılın ikinci yarısında toplu sözleşme mağduru olarak. Maaşlarında bir iyileştirme yapılmayan işçilere bir şokta enflasyondan geldi.

Kamuya Geçen Taşeronlara Maaş Şoku !
Kamuya Geçen Taşeronlara Maaş Şoku !
Haber albümü için resme tıklayın

Kamuya geçen taşeron işçilere zam şoku !!

Kamu kurumları bünyesinde çalışmakta olan işçiler toplu sözleşme gereği enflasyon zammı alırken kadroya geçen taşeron işçiler bu haftan mahrum edildi. Kadroya geçen taşeron işçilere enflasyon zammı yapılmaması, 900 binden fazla insanı olumsuz etkileyecek. Toplu sözleşmeye göre yüzde 8 zam alacak personeller, açıklanan ilk 5 aylık enflasyon verilerinde şimdiden 2,39 oranında zararda.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile bu rakamın 3'e yaklaşması bekleniyor. Kısacası kadroya geçen taşeron işçiler yılın ikinci yarısında yine cebinden yiyecek.

200 BİN İŞÇİYE ENFLASYON FARKI VERİLECEK

Başbakan Binali Yıldırım kamu işçilerine 2017'de zam oranının ilk 6 ay için yüzde 7,5, ikinci 6 ay için yüzde 5 olacağını açıklamıştı. 2018 için ilk yarıda yüzde 3,5, ikinci yarıda 3,5 zam yapılacağı belirtilmişti. Kamu işçilerinin toplu sözleşmeleri 2017 ve 2018 yılları için imzalanmış ve Başbakan Yıldırım'ın yaptığı açıklamada gerçekleşen enflasyona göre ayarlama yapılacağını, fark oluşması durumunda enflasyon zammının da olacağını belirtmişti.

Bununla birlikte kamuda çalışan bu 200 bin işçi, toplu sözleşme zammına ek olarak en az yüzde 3 civarı daha zam alması bekleniyor.

Kadroya geçirilen taşeron işçilere Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre 6 aylık dönem için yüzde 4 zam yapılacak. 2020 yılına kadar 6'şar aylık dönemlerde yüzde 4+ 4 şeklinde belirlenen toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre kadroya geçişi yapılan taşeorn işçiler yıllık ortalama yüzde 8 zam alacaklar. Enflasyon farkı kadroya geçen taşeron işçiler için ise bulunmuyor.

Enflasyon ise git gide yükseliyor. Durdurulamayan enflasyon, işçilerin cebine yansıyor. Fark zammı yapılmayacak işçiler için de bir çalışma yapılmalıdır. Aksi halde zaten geçinmekte çok zorluk çeken işçiler, yılın ikinci yarısında daha da mağdur olacak.

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA

19 Haz 2018 - 13:24 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

HAMDİ - keşke kpss puanı ile kadroya alınsaydılar. çünkü benim kızım Bilgisayar Uygulamalı Ekonomi Bölümü Mezunu ve 2016 kpssp3 de kendi mezun alanında Türkiye 1.cisi işsiz boşta. belli etmesem de içimi öyle bir acıtıyorki.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 13:24
08

Vatandaş - abicim kızın başarılı eyvAllah da adam park bahçede çiçek dikiyor hayatında girdiği tek sınav ilkokuldaki ders sınavı bu adamı hangi sınav notu ile alsınlar kadroya senin kızın gelip refüjlerde çiçek dikmeyecegine göre dimi . az biraz mantık. madem birinci olmuş bir evladın var özel sektör de iş kovalasın orada da çok güzel fırsatlar bulacaktır emin ol

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 13:24
07

GARİP BİR KUL - o kadar insanın hakkını yedıler mıllet unıversıte okumus kpss calışmış issiz güçsüz evde oturuyor bu kadar vebali taşıyamazsınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 13:24
06

Osman - Ilkokul mezunu hatta okuma yazma bilmryen adam kadroya gecti sonrada maas beyenmiyoruz peki onca sene okuyup sinava hazirlanana jardeslerimiz napsin onlarin elinden temizlik yada cay vermek gelmez miydi hak ettiginiz maas bu kadar kusura bakmayin fazlasi baskasinin hakkina yani harama girer

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 13:24
05

ALİ - 90 puanla atama bekleyen ler yerine siyasi rant ile ise girenlere kadro verilmesi adaletin bittiği ne delildir. Artık işler ehline göre değil adamı olana verilmektedir. Birde çıkıp hak talep etmekteler hakkımız olmayan işe girdik demeleri lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 13:24
04

Halil - Kadro istediniz aldınız buna şükür etmeniz gerekirken şimdi para peşinemi düştünüz ya bu ne rezilik dir biz kadro istemiyoruz askeri ücret 2000 TL olmasını istiyoruz deseydiniz şu anda bütün askeri ücretli olanlarda ekmek yeselerdi ayrım yapıldı ne oldu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 13:24
03

Remzi - Herşey oy içindi meydanlara çıkıp kadro verdik diyor hani nasıl kadro değişen hiçbir şey yok promosyon nerde ikramiye nerde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 13:24
02

Ahmet - Devlet güvencesine geçtik daha ne olsun. Bi şükredin nankörlük yapmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 13:24
01

ii - Nankör ler ewinze bi ekmek garanti etmissiniz, ya biz günlük ekmeğe muhtacız Allah topnuzu ,,,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 13:24


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler