Kalkınma Bakanından Müjdeli Haber: 25 Bin Kişiye İş İmkanı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklama çerçevesinde binlerce kişiye umut ışığı yakacak müjdeli bir haber verdi. Açıklamasında 25 bin kişiye istihdam fırsatı sunacak bir teklifin de altını çizdi. İşte bahsi geçen iş imkanı ve detayları...

Kalkınma Bakanından Müjdeli Haber: 25 Bin Kişiye İş İmkanı!
Kalkınma Bakanından Müjdeli Haber: 25 Bin Kişiye İş İmkanı!
Video için play'e tıklayın

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)' de yapılan grup toplantısında söz alan Lütfi Elvan, önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, iş arayanları ve yeni iş imkanlarına ulaşmak isteyen binlerce vatandaşı sevindirecek bir gelişmenin de altını çizdi.

TBMM' de gerçekleştirilen grup toplantısında yaptığı açıklamada " Bugün itibariyle 4.8 milyar liralık yatırım projesi teklifi geldi. 25 bin kişiye istihdam sağlayacak teklif geldi. " ifadelerini kullandı. Cazibe Merkezleri kapsamında doğacak olan bu iş imkanına yönelik açıklama sonrasında, binlerce kişi için son derece önemli bir bilgi kamuoyuna aktarılmış oldu.

Cazibe Merkezleri projesi nedir?

Cazibe merkezleri projesi, Resmi Gazete' de KHK ile yayımlanmış, özellikle doğuda ve ekonomik gelişime ihtiyaç duyulan noktalarda, yatırımlar, devlet destekleri, krediler ve daha bir çok imkanı müjdeliyor. Resmi Gazete' de yapılan duyuruya aşağıdan göz atabilirsiniz.

“EK MADDE 1- Görece az gelişmiş bölgelerdeki yatırım ortamını canlandırarak istihdam, üretim ve ihracatı artırmak yoluyla bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilecek olan Cazibe Merkezleri Programı, Banka aracılığıyla yürütülür. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında verilecek destekler Hazine Müsteşarlığı bütçesinden Türkiye Kalkınma Bankası Anonim Şirketine aktarılacak kaynaktan karşılanır. Hazine Müsteşarlığının 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile diğer mevzuat kapsamındaki sorumluluğu, kaynağın bütçe mevzuatında öngörülen usule uygun olarak Bankaya aktarılması ile sınırlıdır. Banka, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında; arsa temini, altyapı işleri ve bina inşaatı ile ilgili iş ve işlemler için söz konusu kaynağı öncelikle Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarına, il özel idarelerine, belediyelere olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına veya organize sanayi bölgeleri tüzel kişiliklerine kullandırabilir. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında; yeni yatırım projeleri için veya yarım kalmış ya da yatırımı tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş veya kısmen geçmiş yahut başka sebeplerle faaliyet göstermeyen tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılması için yatırım ve işletme dönemi destekleri sağlanabilir."

KHK ile anlatılan bu proje çerçevesinde, yatırımcılara, iş arayanlara ciddi anlamda fayda sağlayacak. Yatırımlara devlet destek olacak ve yatırım yapmak isteyen yatırımcılara, yatırım yeri de ücretsiz olarak sunulacak. Başbakan tarafından proje başlangıcında yapılmış duyurusunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Tüm personel alımlarından ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

KPSS CAFE mobil uygulamamız, ziyaretçilerimiz için yeni hazırlanmış tamamen ücretsiz uygulamalardır. Android ve iOS cihazlarınız için indirebilir, gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

kpsscafe.com.tr | KONYA

10 Ara 2016 - 00:08 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler