Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan "İşsiz Sayımız Hala Fazla"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türk Telekom'un sponsorluğunda düzenlenen Platin İş Kitapları ödül töreninde konuştu. Burada ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Elvan, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğini söyledi.

Bakan Elvan "İşsiz Sayımız Hala Fazla"

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türk Telekom'un sponsorluğunda düzenlenen Platin İş Kitapları ödül töreninde konuştu. Burada ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Elvan, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğini söyledi.  

Bakan Elvan son zamanlardaki gelişmelere rağmen büyümenin artmasını çok çalışmayla bağdaştırarak,"Sadece son 4 yıla bakarsak, 17-25 Aralık darbe girişimi, Rusya krizi, terör olaylarıyla karşı karşıya kaldık. Dünya ekonomisinde de 2017’ye kadar bir daralma gördük ve finansal koşulların daha da güçleştiği bir süreç yaşadık.

Ardından hain 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ancak buna rağmen Türkiye ekonomisi inanılmaz bir performans sergiledi. 2013-2016 döneminde Türkiye yılda ortalama yüzde 5,7’lik büyüme gösterdi ki 2016 bizim için sıra dışı bir yıldı. Böyle bir darbe girişimini başka bir ülke yaşasaydı ekonomisi herhalde allak bullak olurdu. Biz 2016 yılında bir taraftan hükümetimizin, diğer taraftan Merkez Bankamızın aldığı tedbirlerle yüzde 3,2’lik bir büyüme performansı gösterdik. Ancak bu bizim için yeterli değildi. Ekonomimizin daha da canlandırılması gerekiyordu.

Hükümetimiz buna yönelik çok sayıda tedbirler aldı. Başta Kredi Garanti Fonu uygulamaları olmak üzere istihdam ve diğer birçok alanda tedbirleri uygulamaya koyduk ve 2017’nin ilk yarısında yüzde 5,2’lik büyüme performansı gerçekleştirdik. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,2, ikinci çeyrekte de yüzde 5,1 büyüme sergiledik. Şu an itibarıyla öncü göstergelere baktığımızda da onca sıkıntılara rağmen Türkiye ekonomisinin iyi yolda olduğunu görüyoruz. Ekonomimiz oldukça sağlam temellere oturuyor ve kararlı bir şekilde ilerliyoruz" dedi.

İşsizlikle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Kalkınma Bakanı, işsizlik sayısının hala istenilen seviyeye düşmediğini fakat kısa sürede güzel bir istihdam trendi yakalandığını söyledi. Kalkınma Bakanı, "Son 1 yılda 1 milyon 50 bin ilave istihdam sağlandı. Elbette işsizlik oranımız hala yüksek, çift haneli rakamlarda. Ancak iş gücüne katılma oranı her geçen gün artıyor. Özellikle kadınların iş gücüne katılma oranındaki artış, erkeklerinkinden daha fazla. Son 1 yılda kadınların iş gücüne katılım oranında 10 puanlık bir artış söz konusu oldu. İşsizlik oranını aşağı çekici tedbirlerimizi aldık. Bundan sonra da bunlara devam edeceğiz. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde bu istihdam oluşturma hızıyla işsizlik oranlarımızı da aşağı çekeceğiz" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Eyl 2017 - 09:53 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

üniversite mezunu işsiz - sayın bakanım işkurdaki vurgunla işsizlik oranlarının düşmemesi normal,Allah rızası için bi el atın gerçek işe ihtiyacı olanlar yararlansın yeter artık devleti soydukları artık gariban faydalansın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 09:53


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler