İstihdam ve Maaşlarda Artış Var

Ekonomik olarak zor günler geçiren ülkemizde, tüm olumsuzluklara rağmen sanayide istihdamlarda ve maaşlarda artış oldu.

Ekonomik olarak zor günler geçiren ülkemizde, tüm olumsuzluklara rağmen sanayide istihdamlarda ve maaşlarda artış oldu.

Maaş yüzde 3,4 artarken, çalışılan saat yüzde 0,3 azaldı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), II. Çeyrek: (Nisan-Haziran) 2015 ’Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri’ni açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim... Sanayide istihdam yüzde 0,1, brüt ücret-maaş yüzde 3,4 artarken, çalışılan saat yüzde 0,3 azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), II. Çeyrek: (Nisan-Haziran) 2015 ’Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri’ni açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi 2015 yılı II. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,3 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi 2015 yılı II. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,8 azaldı.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide brüt ücret - maaş endeksi 2015 yılı II. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,4 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayide brüt ücret - maaş endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,9 arttı.
kaynak: bugün

26 Ağu 2015 - 17:31 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler