'İşsizlik Bahane' Dedi ,Aylık 6 Bin Lira Maaşla Çalışacak İşçi Bulamıyorlarmış

Siirt Fıstık Üreticileri, il piyasasına yıllık 350 ile 400 milyon tl gelir getiren fıstık bahçelerinde günlük 200 TL yevmiyeyle çalıştıracak işçi bulamadıklarını iddia ediyor.

Siirt'te fıstık bahçeleri ve bağlarda 12 ay boyunca iş olduğunu söyleyen Siirt Fıstık Üreticiler Birliği Başkanı Şuayip Aslan, "Yılın 12 ayında; fıstık işleme takviminde her zaman bir iş bulunur. Budama, aşılama, hasat, toprak işleme, çapalama döneminde iş gücü oluyor. Tabi çok yağışlı günlerde çalışamayacak durum hariç.

Hemen her zaman bahçelerde iş var. İlin ekonomisinin büyük bir bölümü fıstıkçılık üzerinedir. Geçen sene 45 bin ton yaş fıstık rekoltesi elde ettik. Kilosu 45-50 lira, marketlerde ise 100 liranın üzerinde satıldı. Buraya getirisi oldukça önemlidir. İnşallah önümüzdeki yıllarda yıllık 1 milyar dolar gelir elde edileceğine inanıyoruz. Siirt gibi bir yerde çok güzel bir paradır.

9 bin üreticimiz var, her birini 5 kişi ile çarparsanız 45 bin kişi ekmek yiyor. Ama satıcısını, alıcısını, işletmecisini hepsini hesaplarsak 200 bin kişi fıstıkçılıktan ekmek kazanıyor. Oldukça güzel bir gelirdir. Bu aynı zamanda ilimizin kalkınması ve ülke kalkınması için büyük bin nimettir. İşsizlik Bahane,Ancak bir sorunumuz var. Fıstıkçılık artık istihdam getiren bir sektör oldu. Hatta öyle ki bahçelerde çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Diğer il ve ilçelerden çalışmak için işçi getiriyoruz" dedi.

KPSSCAFE - ANKARA

25 Nis 2018 - 11:37 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

excalibur - şimdi burda şöyle bir durum var. eğer 30 gün çalışırsan 6 bin lira kazanırsın. sosyal imkanlar yok. bunun yanında çalışma saatin belli değil. ki muhtemelen sabah 6-7 akşam 8-9 çalıştırırlar. bunların yerine madem her mevsim iş imkanı oluyor. o zaman 4-5 kişi aynı anda çalıştırmak yerine 3-4 kişi çalıştır. 6 bin verme 3bin ver. sürekli çalıştır. sosyal imkanlar sun. o zaman baka bakalım insanlar çalışıyorr mu çalışmıyor mu. sen hem insanları sömürmeye çalış hem de çalışmıyorlar de

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 11:37
07

Murat Güzel - SSK var mı yıllık izin var mı aylıkta geçilçkme oluyor mu çalışacak işçilere ev veriyor mu aynı zamanda üç öğün yemek veriyor mu bunların hepsi varsa hemen geleyim mevsimlik veya aylık çalışmam hodri meydan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 11:37
06

Sireci - Aylık 6 bin TL iyi para sen şuna yalanda beni kimse gecemez de ben birilerinin yalakaşıyım de olsun bitsin yine bir şov pesinde olan daha

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 11:37
05

ilys - senn yalanini seveyim ssk sini yatiriyonmu yemegini veriyonmu kalacak yer o dag basinda sagliyon mu kac saat calistiriyon peki bir gorev icin aliyon 10 kisilik calistiriyon sizin gibiler yuzunden inssnlar calismiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 11:37
04

Mahmut - Ben buna inanmıyorum günlük 200tl öyleyse bana ulaşın size işi bulayım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 11:37
03

Cihat - Verin adresi bunu diyen yani haber yapan muhabiri bulun kimle röportaj yaptıysa adresini öğrenin 1000 kişi hazır gitmeye hadi bakalım gerçek haber mi görelim millet acından ölüyo gelmiş 6000 tl ye işçi bulamıyoruz diyor sanayi sektörü olsa iş ağırdır der inanırım tek seçenek var fındık yetiştirilen yerde işsizlik 0 dır bunun doğru olmasının tek çaresi bu!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 11:37
02

Ekrem çevik - Abi iş mevsimlik mi öğrencilere kıyağınız geçiyor mu? Temmuzdan sonra 2-3 ay işe ihtiyacım varda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 11:37


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler