İşsizlere Müjdeli Haber! Başbakan Canlı Yayında Açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Grup toplantısında işsizlik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım: "İnşallah 2017 baharından itibaren Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek. Yaz ve havaların ısınmasıyla birlikte ekonomide de , demokrasi de de ülkemizin ayak bağlarımızın hepsini ortadan kaldıracağız. Onun için de istihdamı arttırmaya yönelik, Cumhurbaşkanımızın katılımıyla TOBB ve ÇSGB arasında bir mutabakatı "İstihdam seferberliği"'ni kamuoyuna ilan ettik. Nedir Bu? Bir kere bir süredir devam ettiğimiz Toplum yararına çalışma konusu var. İŞKUR marifetiyle, kamu kuruluşlarında, vatandaşlarımıza işsizlerimize iş temin ediliyor. Bunlar en az 9 ay kesintisiz çalışıyor, buna özel sektörü de dahil ettik.

Sayıyı 500 bine çıkardık. 200 Binden 500 bine çıkardık. Hem kamuda hem özel sektörde işsizler çalışacak , parasını işsizlik fonundan biz ödeyeceğiz. Dolayısıyla işverenlerimize ayrı bir yük gelmeyecek. Yetmez, bunun üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Başkanlığı bünyesindeki 1,5 milyonu bulan üyelerin her biri en az bir işçi çalıştırmaya karar verdi. Bu 1,5 milyon vatandaşımıza yeni iş, üstüne bizim 500 bin toplum yararına çalışmayı koyduğumuzda 2 milyon iş anlamına geliyor. Peki onlar bunu yaparken biz boş mu duracağız, onların diğer maliyetlerini karşılayacağız. Onlar sadece maaşı verecek , sigorta primi ve vergisini devlet olarak biz karşılayacağız. Bu konuda yanında bir işçi çalıştıran ve toplam 1.5 milyon çalışan için hükümet olarak , devlet olarak 12 milyar liralık katkı sağlayacağız." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

14 Şub 2017 - 12:21 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

ilhami - Hangi müjde kardeşim, ptt'ye başvurdum 35 yaşıma gün aldım diye almadılar. Gün dediğide 5 gün arayla ayıp ya.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 12:21
07

sevil - PTT 69 PUANIM VAR 70 DIYE ALMIYO BU NEDEMEK YAA KPSS SArtsız yazmayın ozamn

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 12:21
06

Bingöllü - Konuşmalar güzel ama bizim memlekette yaprak kımıldamıyor. Çünkü hep küçük işler. Herkes kendi işine yetiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 12:21
05

Malatya - Ülkemizde işsizlik aldı başını gidiyor. Referandum yaklaştı iş bahsi açılıyor fakat görünürde olan sonuç yok. Lafla peynir gemisi yürümez biraz icraat olsun ülkemizde insanlar açlıktan işsizlikten üç liralık logar kapağı çalıyor bu mu demokratik Türkiye! Dört yıl üniversite okuduk madem böyle işsiz kalacaktık açılmasın daha fazla üniversite yazık halkın umtlarıyla oynamayı bırakın artık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 12:21
04

Sadikmeral - TOKATTA aynı kardèşim yaprak kimildamiyor3ayi geçti bekliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 12:21
03

Erdal - Seçim vadi yapıyorlar ama iş gerçeğini döndü zaman siyaset te güçlü olan ve zenginler giriyor eşim ve ben işsiziz almıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 12:21


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler