İŞKUR ile Protokol İmzalandı: OPET'e 3500 Kadın Personel Alınacak

Çalışma Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı, İŞKUR ve OPET işbirliğinde bugün Ankara’da atılan imzalarla yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Proje kapsamında, OPET istasyonlarında 1,5 yılda 3 bin 500 kadın istihdam edilecek.

İŞKUR ile Protokol İmzalandı: OPET'e 3500 Kadın Personel Alınacak
İŞKUR ile Protokol İmzalandı: OPET'e 3500 Kadın Personel Alınacak
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Son dakika: OPET 2020'ye kadar 3500 kadın personel  alımı yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel Koç, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk’ün katılımıyla gerçekleşen "OPET Kadın Gücü Projesi"nin imza töreninde kadın vatandaşları sevindiren açıklama geldi.

2020 YILINA KADAR 3500 KADIN PERSONEL ALINACAK.

Proje kapsamında OPET, İŞKUR aracılığıyla her istasyonunda en az iki kadın çalışan istihdam edecek. 2020 yılına kadar devam edecek proje ile toplam 3 bin 500 kadın personel alımı yapacak.

KADIN GÜÇLÜ OLURSA TÜRKİYE DE GÜÇLÜ OLUR

İmza töreninde kürsüye geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Kadın güçlü olursa, Türkiye güçlü olur” sloganı ile yola çıktıklarını, kadınların hayatın her alanında aktif ve etkin olması halinde Türkiye'nin gelişmesinin ve kalkınmasının çok daha güçlü olacağını söyledi.

Türkiye'nin kadın konusunda 16 yılda güçlü bir başarı hikâyesi yazdığını belirten Sarıeroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bu başarı hikâyesinin en önemli sayfaları istihdamla ilgilidir. Özellikle son 10 yılda Türkiye'de 8 milyon 800 bin kişilik iş gücü artışı kaydettik. Bunun 4 milyon 200 bini kadınlardan oluşuyor. Aynı dönemde 7 milyon 200 bin istihdam artışı sağladık. Bu istihdam artışı ve iş gücü artışıyla da OECD ve AB ülkeleri arasında lider konuma geldik. 7 milyonluk istihdam artışının da 3 milyon 300 binini kadınlar oluşturuyor."

Sarıeroğlu, kadınların çalışma hayatına daha kolay girebilmesi için İŞKUR’un aktif iş gücü programlarını yeni bir vizyonla uyguladığına dikkat çekti. “Yaptığımız çalışmalara kadınların ilgisinin her geçen gün artıyor olması gelecek adına bize umut veriyor” diyen Sarıeroğlu, “2009 yılından bugüne kadar 800 bin kadın mesleki eğitimlerimizden yararlandı. 471 bin kadına işbaşı eğitim programlarıyla çalışma tecrübesi kazandırdık. 170 bin kadına ise yine 2009'dan itibaren girişimcilik eğitimi vererek müteşebbis olmalarının yolunu açtık. Bu yaptığımız çalışmalar, kararlı şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

24 May 2018 - 22:28 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler