İŞKUR'dan İşsize 705 TL Maaş ( Kimler Başvurabilir?)

Özel sektörde çalışan vatandaşların en büyük sıkıntılarından birisi de işten atılma korkusudur. İşsiz kalan kişilerin bu süre zarfında mağduriyet yaşamalarının önüne geçme amacıyla verilen işsizlik maaşı, vatandaşlara rahat nefes aldırıyor. Peki kimler işsizlik maaşı alabilir? işte detaylar...

Devletten İşsize En az 705 TL Maaş ( Kimler Başvurabilir?)  

Asgari ücretin 2017 yılı itibariyle artış göstermesi işsizlik maaşlarını da etkiledi, en düşük işsizlik maaşı 705 TL olarak belirlendi .

Peki işsizlik maaşı alabilmek için hangi şartları yerine getirmek gerekiyor? İşsizlik maaşı almak isteyen kişinin öncelikle son çalıştığı iş yerinde en az 120 gün çalışmış omlası gerekiyor ve son 3 sene içerisinde 600 günlük priminizin ödenmiş olması gerekiyor. Yine işçinin kendi rızasıyla istifa etmemesi ve işten çıkarılması gerekiyor, bu şartları yerine getiren vatandaşlar işsizlik maaşı başvurularını iş akdinin feshedilmesinden sonraki 30 gün içerisinde www.iskur.gov.tr adresinden ya da İŞKUR şubelerinden yapabiliyor.

İşsizlik maaşı hesaplama işlemlerinde kişinin prim ödemelerine ve toplam gün sayılarına bakılıyor. İşsizlik maaşı sorgulama işlemleri turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılabiliyor. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi e-devlet kapısından öğrenebilirsiniz.

Kamu haberleri, gündem haberleri, ekonomi haberleri ve çok daha fazlası kpsscafe.com.tr ile bir tık ötenizde.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

16 Oca 2017 - 14:32 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Murst Aktaş - İşveren kendi çıkartmıyorki, 10 senedir çalışıyorum 5 yer değiştirdim bir tane kendi çıkaran görmedim.süründürüyor.beğenmese bile tutanak tutup işi kendi aleyhine feshettiriyor. Kendi büyüdükçe büyüyor. İşçi borçlanıp işten haksız çıkartılıp parasız sürünüyor. O 700 teleyi kimse alamaz %4 anca alır. Diğerleri borçlu parasız sürünmeye devam ediyor. Bu nasıl adaletse

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 14:32
07

Yılmaz şen - İşverenlere devletimiz sahip çıkıyor.ama işciye önüne gelen tepme vuruyor.pirimim doldu emekli etmiyorlar.işe girecen abi 43 yaşındasın diyorlar.almıyorlar.ne yapmamız gerekir.tc mi deyiş tirecem suriye vatan daşı olup türkiyede yaşayacam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 14:32
06

mehmet - ya kardeşim adı üstünde işsizlik parası illla patronunmu işten atması gerekir işyerni beyenmeyip istifa eden de alabilmeli kölemiyiz biz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 14:32
04

Derya - İşsizlik maaşını işten cikarilsak bile alamıyoruz çünkü isveren işçiyi 24.ve 25.madde den dolayı işten çıkarıyor o maddeler de işsizlik maaşı ni alamıyorsunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 14:32
02

Adem - Ben çıktığım iki işyerinden aldım tazminat ve işsizlik maaşı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 14:32


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler