İş Arayan Vatandaşlara Devletten 607 TL İstihdam Yardımı

İş arayan vatandaşlara devlet 607 TL istihdam yardımı yapıyor. Sosyal yardım alanlardan işe yerleşmek isteyenlere yönelik oluşturulan proje kapsamında...

İş Arayan Vatandaşlara Devletten 607 TL İstihdam Yardımı 

İşsizlik sorunuyla çözüm için çeşitli istihdam projeleri hayata geçirilirken. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sosyal yardım alanlardan işe girmek isteyenlere iş arama masraflarını karşılamak için 607 TL yardımda bulunuyor.

Bir kişi bir sene içerisinde 3 kez iş arama yardımı alabiliyor.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal yardım alanlara yönelik istihdam projesi. Sosyal yardım alan vatandaşlar işe girmek istemeleri halinde Bakanlık bu kişilere iş arama ve işe başlama süresince yardımcı oluyor. İş ararken yaşanılan , yol , fotoğraf vb. gibi masrafların karşılanmasının yanı sıra işe giren vatandaşın 1 ay boyunca yol masrafının karşılanması maksadıyla toplamda 607 TL ödeme yapılıyor. Sosyal yardım alan vatandaşlar başvuru işlemlerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri vasıtasıyla gerçekleştirebilir.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) "İşgücü İstatistikleri 2016" verilerine göre ülke genelindeki işsiz sayısı bir önceki seneye göre 273 bin kişi artış gösterdi. Toplamda işsiz sayısı 3 milyon 330 bin kişiye ulaştı.

Kamudan haberler, gündemden haberler, son dakika haberleri ve çok daha fazlasını yakından takip etmek ve ilgili haberleri cep telefonunuza bildirim olarak almak için kpss cafe uygulamasını indirebilirsiniz.

Kaynak: Memurlar.net

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

24 Mar 2017 - 09:58 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Osman - Ben Devletimiz den yardım istemiyorum , bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine verilsin , ÜNİVERSİTE MEZUNU OLARAK İŞ İSTİYORUM, ama milletvekili onayı olmadan TEMİZLİKÇİ de alınmıyor. Buna bi çare bulunsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 09:58
06

Mehmet atabay - Yukarıdaki açıklamayı iyi okuyun sorularınızın cevapları orada

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 09:58
04

Sermin - Başvuruları nereden yapacagiz bunun icin neler gerekli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 09:58
03

necmiye - Nasıl başvuru yapacağız. Nereye başvuru yapacagIz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 09:58


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler