İş Arayan Vatandaşlara 650 TL Devlet Desteği

İstihdam seferberliği kapsamında çeşitli ilanlar yayımlanırken, hükümetin sosyal yardım alanların da iş gücüne katılması yönündeki çalışmalar devam ediyor. Sosyal yardım alan vatandaşlardan iş görüşmesine gitmek isteyenler 100 TL, aynı şahıs iş görüşmesinden olumlu yanıt alır ve işe başlarsa 550 TL yardım alabiliyor.

İş Arayan Vatandaşlara 650 TL Devlet Desteği 

İstihdam seferberliği kapsamında çeşitli ilanlar yayımlanırken, hükümetin sosyal yardım alanların da iş gücüne katılması yönündeki çalışmalar devam ediyor. Sosyal yardım alan vatandaşlardan iş görüşmesine gitmek isteyenler 100 TL, aynı şahıs iş görüşmesinden olumlu yanıt alır ve işe başlarsa 550 TL yardım alabiliyor. Sosyal yardımları da devam ediyor.  Hükümetin başlattığı istihdam seferberliği ülke genelinde kamu ve özel sektörde devam ederken, yeni işçi alanlara vergi ve prim destekleri sağlanıyor. Bunların haricinde sosyal yardım alan vatandaşların da iş gücüne katılması için çeşitli projeler mevcut.

Sosyal Yardım Alan kişi iş görüşmesine gideceğini devlete bildirmesi halinde 1 yıl içerisinde 40 ile 100 lirası arasında 3 defa yardım alabiliyor. Yine aynı kişi işe yerleşmesi halinde asgari ücretin aylık brüt rakamının 3'de 1'i kadar bir tutar işe girme yardımı alabiliyor.

Türkiye'de 2017 yılı itibariyle 3 milyonu aşkın hane sosyal yardımlardan faydalanıyor. 2015 yılında 25 milyar 628 milyon TL sosyal yardım yapıldı.  İş arama yardımından faydalanmak isteyen kişilerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sosyal yardımlarından en az bir defa faydalanmış olması gerekiyor.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

25 May 2017 - 14:42 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

tayfun - istihdam seferberliginde devlet malesef yas siniri koydugu icin ozel sektorde aynisini uyguluyor...Bu ulkede 30 yas sonrasi ozellikle 35-40 yaslarinda is bulmak imkansiz...kimse kimseyi kandirmasin....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 14:42
02

Üzgün - Nasıl yararlanabilirim 1 senedir iş ariykrumarıyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 14:42


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler