Hükümetten Öğretmen Ataması ve İşsizlik Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 21 Şubat 2017 tarihli TBMM Grup toplantısında, işsizlik, öğretmen atamaları ve KOBİ'lere verilen sıfır faizli kredi desteği , vergi indirimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım :"Küresel kriz döneminde dahi Türkiye 7 milyon vatandaşına iş imkanı sağlamıştır. Son dönemlerde işsizlikte istemediğimiz ufak tefek olumsuzluklar yaşandı. Ama bunlar geçici bunların hepsini aşacağız. 2016 yılının sonunda almaya başladığımız kararlar, yavaş yavaş etkilerini göstermeye başladı. Döviz kurlarındaki iniş devam ediyor, yukarı çıkarken yaygara yapanlar aşağı düşerken, sus pus ağızlarını bıçak açmıyor. Son olarak Cumhurbaşkanımızla birlikte iş adamlarımızla bir toplantı yaptık, istihdam seferberliğini başlattık.

2017 istihdamda seferberlik yılı olacak. Hükümet olarak biz de destek adımlarımızı attık. İşe gireceklere destek olmak için vergi kolaylığı, işletmelerin finansmana erişimi gibi imkanlar getirdik. Stratejik önemi olan sektörlerde süper teşvik uygulamasını başlattık. İşletmelerimize verdiğimiz destekleri arttırarak bir pakette topladık. Kurumlar vergisi indiriminden, gümrük vergisi muafiyetine, işverenine sigorta primi desteğine, yüzde 50 enerji desteğine, asgari ücretin 20 kadar nitelikli personel desteği kadar bir çok uygulamayı hayata geçirdik. Şimdi de KOBİ'lerimize ve esnafımız başta olmak üzere nakit ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli işletmelere KGF teminatı vermek suretiyle kredi kullandırabilecekler. Vatandaşlarımız için beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimine gittik. Mobilyadaki KDV oranını düşürdük. Alışverişde ciddi bereket oldu. Evlenecek, evini yenileyecek vatandaşlarımıza destek olduk. Öğretmen adaylarımız için bir müjdemiz var 20 bin 121 öğretmen atama kararı aldık. Mart ayında işlemler başlıyor.  "

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 Şub 2017 - 12:28 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

EDEBiYAT - Ekim 2016 öğretmen atamasında 850 Türk Dili ve Edebiyatı (6 yıl sigortalılık şartına uyan )kontenjanına 710 başvuru oldu ve 400 kişi alındı. Şubat-Mart 2017 atamasında 20 binden başka 5000 de dershaneci alınıp yine 850 edebiyatçı (450 ekimden kalan+400 kişi bu atama için)atanmasını talep ediyoruz. 46 bin mezunla Türk Dili ve Edebiyat mezunun atanması Kaf dağının ardındaki elma oldu, ulaşabilene aşk olsun. 79-80 puanlar mülakatı bile göremedi. Böylesine önemli bir bölümün istihdamının hesap edilmemiş olması,Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarının mağdur olması büyük bir talihsizliktir.Referandum öncesi tekrardan en kısa zamanda ,en az 4-5 bin de dershaneci atanmalıdır.Sayın kpsscafe yetkilileri bu konuda haber yapıp sesimizi duyurursanız seviniriz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 12:28
01

Alp - Öğretmenden başka üniversite mezunu işsiz yok mu? İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları 1 yıldır ilan bekliyor utanın!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 12:28


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler