Hükümetten Flaş OHAL Açıklaması:" OHAL'den Memnun Değiliz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptığı son dakika açıklamasında OHAL durumundan rahatsız olduklarını dile getirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptığı son açıklamada OHAL durumundan memnun olmadıklarını dile getirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün açıklanan büyüme rakamları ile birlikte yıl sonu itibariyle yüzde 7 civarı büyümenin 'sürpriz' olmayacağını söyledi. Zeybekci, Türkiye'ye doğrudan sermaye girişlerinde ise yüzde 18 azalma olduğu bilgisini verdi. OHAL hakkında da konuşan Zeybekci "OHAL'den mutluyuz diyecek kimse olamaz. OHAL'in Türkiye'deki algısının negatif olduğunu bilen bir hükümetiz. Bir an önce inşallah negatif algıdan kurtulmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı, bugün açıklanan büyüme verisine ilişkin olarak, tam istedikleri gibi geldiğini söyledi. Bakan Zeybekci, "Verdiğimiz desteklerin, yatırımlarla ilgili politikaların başarılı bir sonucudur" diye konuştu.

Zeybekci'nin Blomberg'e verdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İHRACAT: Dünyada büyümeyle ilgili trend, dış ticaretimiz bizi destekler durumda. Gelecek sene yatırımlar ve ihracat büyümemize destek vermeye devam edecek. İhracatla ilgili de yıl sonu beklentilerimiz oldukça iyi.

GÜMRÜK BİRLİĞİ: Almanya'nın net olmayan bir tavrı var. Hükümet kurulduktan sonra herşeyin olumluya dönmesi gerektiğine inanıyorum. Dış ticaretimizin yüzde 43'ünü AB ile yapıyoruz. Bu sene sonu itibariyle 160 milyar dolarlık dış ticaret hacmi yakalayacağız, en büyük ortağımız da Almanya. Dolayısıyla Gümrük Birliği'nin güncellenemsi her iki tarafa da artı sağlayacak. Almanya bundan en çok yararlanan ülke olacak. Bunun güncellenmesine karşı çıkmak Almanya'nın menfaatlerine aykırı. Almanya'nın tavrını ortaya çıkarmalıyız, diğer ülkelerle ilgili sorunumuz yok. Yunanistan da dahil Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin önünde bir problem görmüyoruz.

Beklentileri yukarı çıkarmak istemiyorum ama ilkbaharda sonuçlar almayı hedefliyoruz.

SERMAYE GİRİŞİ: Yaptığımız işler, verdiğimiz destekler doğru. Yatırım teşvik belgelerinin istihdam bölümünde yüzde 60 civarında artış var. Yeni yatırımlarla, özel sektör eliyle işsizliğin azaltılması anlamında adımlar attığımızı göreceksiniz. Bunların her biri tek tek planlanmış durumda. Doğrudan yabancı sermaye girişlerinde yüzde 18 civarında azalma var. Gelecek seneyi gerek doğrudan yabancı yatırımlar, gerek yurt içinde özel sektör yatırımları anlamında son derece olumlu görüyorum. Önümüzdeki dönemde doğrudan yabancı sermaye girişlerinde 20 milyar dolarlara yaklaştığımızı göreceğiz.

OHAL: OHAL'in gereklilikleri hala devam ediyor. Türkiye çevresel anlamda bakınca terör örgütlerinin hedefinde bir ülkedir. FETÖ'nün de Türkiye'yle ilgili emellerinin bittiğini söylemek mümkün değil. OHAL'den mutluyuz diyecek kimse olamaz. OHAL'in Türkiye'deki algısının negatif olduğunu bilen bir hükümetiz. Bir an önce inşallah negatif algıdan kurtulmamız gerekiyor.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

11 Ara 2017 - 17:01 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler