Hükümetten 3 İl'e Hızlı Tren Müjdesi Geldi: Çalışmalar Başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çelik'ten bir son dakika açıklaması geldi ve 3 İl'e hızlı tren müjdesi verildi. Planlamaların yapıldı ve çalışmaların başladığını belirten Öznur Çalık'ın açıklamaları haberimizin devamında.

Malatya-Elazığ ve Diyarbakır İlleri için hızlı tren müjdesi geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, yaptığı son dakika açıklamasında Malatya-Elazığ-Diyarbakır İlleri için planlanan hızlı tren projelerinin müjdesini verdi ve bu proje için ilk adımın atıldığını söyledi.

Konu ile ilgili AK Parti'den yapılan yazılı açıklamada, Malatya Milletvekili olan Öznur Çalık'ın konuya ilişkin değerlendirlemerine yer verildi ve Türkiye'yi büyütürken, bölgeler arasındaki refah düzeyini eşit noktaya getirmeyi amaçladıkları ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Büyük Türkiye sevdasının her alanda büyük projelerle nakış nakış ülkenin her bölgesine işlendiğini aktaran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznu Çalık, şuu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da vatandaşlarımıza hızlı tren sözü verilmişti. Sivas-Malatya arasındaki hızlı tren proje çalışmaları son aşamaya gelmiş durumda. Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projeleri için ilk adım atıldı. Projenin ilk adamı olarak Malatya-Elazığ Demiryolu altyapı, üstyapı, elektromekanik etüt proje ve danışmanlık hizmet alımı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartılmıştır. Yaklaşık 121 kilometrelik demiryolu etüt ve proje için 12 Ekim 2017 tarihinde ön yeterlilik teklifleri alınacaktır. Ardından ise Elazığ-Diyarbakır arasındaki hızlı tren demiryolu etüt proje için ekim ayında ihale ilanına çıkılması hedeflenmektedir. AK Parti iktidarı olarak bir yandan ülkemizdeki ve coğrafyamızdaki terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürürken, diğer yandan da büyük yatırımları bölgemiz insanı ile buluşturmanın da gayreti içindeyiz. Hızlı tren projesini bölgemiz insanı ile buluşturmak için talimatlarıyla çalışmaları başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, yine projeyi yakından takip eden Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Aslan'a teşekkür ediyoruz."

Çalık, son yıllarda meydana gelen tüm olumsuzluklara rağmen projelerin devam ettiğine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizde ve coğrafyamızda yaşatılmak istenilen tüm olumsuzluklara rağmen halkımızın refahı için hiçbir büyük projemizi durdurmuyoruz, aksine projelerimizi hayata geçirmek için tüm imkanları seferber ediyoruz. Durmuyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Durmuyoruz, geri adım atmıyoruz, karamsarlığa düşmüyoruz, büyük projelerimizi bölgedeki vatandaşlarımızla da buluşturuyoruz."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

22 Eyl 2017 - 17:22 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler