Hükümet Düğmeye Bastı! İşçi, Memur, Öğrenci, Emekli Herkesi Kapsıyor!

Para biriktiren vatandaşa devlet katkısı geliyor! Çeyiz ve konut hesaplarının ardından, devlet destekli yeni hesap uygulamaları yolda.

2020 yılında uygulamaya geçirilmesi planlanan uygulamaya göre, araba, tatil, eğitim, dayanıklı tüketim, çocuk, sağlık gibi planladıkları harcamaları için para biriktiren vatandaşlara devlet de destek verecek.

Daha kısa süreli harcamalar için tasarruf hesapları seçenekleri artırılırken, “öğretmen BES, hemşire BES” gibi uygulamalarla da emeklilik dönemi tasarruflarının artırılması amaçlanıyor.

KONUT VE ÇEYİZ İNCELENİYOR

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, 2020 yılı programına da giren düzenleme için yetkililer, konut ve çeyiz hesabındaki modellerin incelendiğini belirtiyor. Devlet katkılı konut hesabında, en az 36 ay birikim yapılması şartı bulunuyor.

Devlet katkısı ise aşamalı olarak yükseliyor ve yüzde 25’e kadar çıkıyor. Benzer şekilde çeyiz hesabında da 24 yaşını doldurmamış gençlerin adına açılacak hesaplarda, en az 3 yıl birikim yapılması hedefleniyor. Böyle bir durumda yine yüzde 25’e kadar ulaşan devlet katkısı söz konusu olabiliyor.

Yeni oluşturulacak hesaplarda, daha basit harcama kalemlerinin dikkate alınacağı belirtilirken, şu bilgiler veriliyor: 

“Ekonomi yönetimi ve BDDK’nın çalışacağı bu modelin yaygınlaştırılması için bankalarla da görüşülecek. Amaç tasarrufla, kendi birikimiyle, tüketim yapma alışkanlığını kazandırmak. Eğitimden, sağlığa her kaleme uygulanabilir, bunun için fizibilite çalışmaları da yapılacak. İnsanlar kendi tüketimlerini planlasınlar bunun için tasarruf yapsınlar, devlet de bu tasarrufa katkı sunsun istiyoruz. Tatile gitmek için örneğin bir yıl önceden birikim yapmaya başlasın ve önünü görsün. 10 lirayı kendi biriktiriyorsa, bu tutarın yüzde 10’u veya yapılacak fizibilite raporuna göre farklı bir tutarı, teşvik unsuru olarak verilebilir. Ayrıca bu tür hesaplarla yapılan harcamalara da da vergisel teşvikler uygulanacak.”

ÖĞRETMEN BES HEMŞİRE BES DÖNEMİ

Kişilerin günlük hayatlarında tasarrufu artıracak bu düzenlemenin yanı sıra, mesleki bireysel emeklilik uygulamaları da devreye girecek.

Buna göre, mesleklerin kazançları, yıpranma payları ve emeklilik dönemlerindeki gelir durumları da dikkate alınarak, BES uygulamaları kendi içinde farklılaştırılacak.

Yeni dönemde “öğretmen BES, polis BES, hemşire BES” gibi alt bireysel emeklilik uygulamaları hayata geçirilecek.

BES sistemi gözden geçirilirken, gelir düzeyi düşük kişilerin daha çok desteklenmesinin de hedefleneceği vurgulanıyor.

12 Kas 2019 - 09:25 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

4d li - Yapılan yada yapılacak olan uygulamanız mantıklı ama öncelikle bizim iş hayatımızın düzeltilmesi gerekiyor.Cocuk yardımından bahsediliyor ben iş stresinden ve aile hayatımın olmayışından çocuk yapamıyorum.Birde olsa burdaki sıkıntılardan dolayı düşüyor. Çalışma saatlerimiz, kuruluştaki düzen düzen değil. Bunalım stres , yoğunluk ve sorunlu kuruluş nasıl üstesinden gelinebilirki? Bunun üzerine idarenin ve 657lilerin egosu.Artik kararı siz verin.Bize özlük ve sosyal haklarımız verilsin.Kuruluslardaki ayrımcılık devam ettirildiği sürece ve biz işçilerin sistemi oturtulmadigi sürece ne huzur olur nede sağlık.Samsun çocuk destek merkezi müdürlüğü

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 09:25
07

Ahmet - İnsanlar nasıl geçiniyor zannedenler para biriktirme den bahsediyorlar vah halimize gülesin geldi hayret

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 09:25
05

Atis - A haber milliyet kafasında bir site .. Milletin parasını alıp zorla tasarruf yapturılmaz tarih sizi asla unutmayacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 09:25
04

Seken Antilop - Bırakın bu işleri varsa 5 TL niz dolar alın sizin bu seneki 100 TL seneye 1 TL den bile değersiz olacak TL de durmayın.Size dolar almayın kredi çekin diyenler dursun TL de onlarada koymaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 09:25
03

Vatandaş - 3600 öğretmene nemşireye diğerleri de bakar durur. Bes de çıksın onlara

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 09:25
02

Tşaron - Sanki asgari ücret 5 milyar filanya zaten bize yetmiyor ne birikimi gecin bunları ha birikim yaparsın bi kanun bi yasa ne oldu vergiye keser gecmiş olsun durum bu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 09:25
01

Emekli - Yazıyı okuyunca beni bir gülme aldı sormayın. Kusura bakmayın bu iktidar döneminde sadece ihale alan para biriktirir. Bordo ile çalışan heray borçlanarak devam ediyor. Millet intihar ediyor geçinemediğinden.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 09:25


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler