HGS Geçişlerinden Alınan Fazla Ücret Koşulsuz Başvurusuz İade Edilecek

Mahmutbey HGS gişelerinde sürücülerden alınan fazla ücretin geri ödenmesine ilişkin duyuru yapılarak, herhangi bir başvuru yapılmadan hesaplara otomatik olarak geri iade edileceği aktarıldı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yapılan açıklamada, Mahmutbeygişesinden yapılan geçişlerde sürücülerden alınan fazla ücretlerin koşulsuz ve başvuru şartı olmaksızın hesap sahiplerine iade edileceği aktarılarak, aşağıdaki duyuru gerçekleştirilmiştir.

" Giriş ve çıkış istasyonlar arası mesafe kısa olduğunda HGS etiketli araçların çıkış anında giriş bilgisi henüz merkeze gelmediği durumlar oluşabilmektedir. Böyle durumlarda giriş bilgisi olmayan bu geçişler sistem tarafından U dönüşü veya giriş bilgisi yok olarak değerlendirilmiş olsa da giriş bilgisi daha sonra ulaşıldığında yapılan tahsilat düzeltilmekte ve vatandaş mağdur edilmemektedir. HGS aboneleri için giriş bilgisinin daha kısa sürede merkeze gönderilmesi ve geç gönderilen giriş bilgileri için oluşan fazla tahsilatların HGS hesabına önceki yapılan tüm geçişler dahil otomatik iade edilmesi ile ilgili sistem çalışmaları devam etmektedir. Mahmutbey gişelerinde yaşanan yanlış ücretlendirmelerin yeniden gözden geçirilmesi ve fazla tahsil edilen tutarların abone hesaplarına herhangi bir itiraz başvurusu yapılmadan otomatik olarak iade edilme işlemleri başlamış olup, yakın zamanda çalışmalar tamamlanacaktır. Fazla tahsil edilen tüm tutarlar, en kısa sürede abone itirazlarına gerek olmadan, hesaplarına iade edilecektir. "

Sistemsel bir problem nedeniyle yaşanan bu sorundan kaynaklı iadeler, hesaplara otomatik olarak gerçekleştirilecek, vatandaşların mağduriyeti giderilecektir. Abonelerin buradaki itirazlarına ya da başvurularına gerek duyulmayacaktır. U dönüşü ya da geçiş bilgilerinin aktarılmadığı sistemde, tahsilatlar düzeltilmekte, ancak daha kısa sürede iletilmesine yönelik çalışmalar da devam ettirilmektedir...

kpsscafe.com.tr | KONYA

23 Oca 2017 - 15:58 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler