GSS Borçları Hakkında SGK'dan Önemli Uyarı

Son dakika açıklaması Sosyal Güvenlik Kurumundan geldi. Edinilen bilgilere göre Genel Sağlık Sigortası borçları ile ilgili önemli bir uyarı yapıldı.

GSS Borçları Hakkında SGK'dan Önemli Uyarı
Haber albümü için resme tıklayın

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından GSS borçları ile ilgili bir açıklama yapıldı.

SGK'dan yapılan açıklamada 1 Nisan 2017 tarihi öncesi ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borçlarının 6824 sayılı Kanun ile başvuru şartı aranmaksızın yapılandırıldığı bildirildi. SGK'dan yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan gelir testi sonucunda aile içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinden fazla olan Genel Sağlık Sigortalılarımızın 1 Nisan 2017 tarihi öncesine ait gecikme zammı ve gecikme cezası borçları silinmiştir. Gecikme zammı ve gecikme cezası silinen bu borçlar, aylık sadece 53,33 TL üzerinden yeniden hesaplanmış ve son ödeme tarihi ise 30 Nisan 2018 olarak belirlenmiştir.

1 Nisan 2017 tarihi öncesine ait prim borçları e-devlet üzerinden veya Kurumumuza müracaat edilerek öğrenilebilmekte, Kurumumuzla anlaşmalı bankalar aracılığıyla ya da internet üzerinden internet bankacılığı veya kredi kartı ile 'GSS 6824 Prim Tahsilatı' menüsünden ödenebilmektedir. Söz konusu borçların 30 Nisan 2018 tarihine kadar ödenmemesi halinde, 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren gecikme cezası ve gecikme zammı tahakkuk edecektir. Genel Sağlık Sigortalılarımızın sağlık yönünden mağduriyet yaşamamaları açısından yukarıda belirtilen konularda gerekli tedbirleri almaları büyük önem arz etmektedir." 

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

15 Mar 2018 - 13:24 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

gss mağduru - 1 Nisan 2017 den 30 nisan 2018 e kadar aylık düzenli ödeyemeyen zaten sağlıktan yararlanamıyor bu borç ocak 2012-nisan 2017 arası borç, uyarı da değil resmen tehdit ya ödersin ya da faiziyle gecikme zammıyla ödersin demek, borcu ötelemek geçici çözümdü kökten çözüm gerek ama ülkenin şu ortamında kimse bu mağduriyeti duymaz, sağlığımız desen şuanda Allaha emanet durum hem işsiz hem borçlu açısından içler acısıbi durum bi çözüm şart, bu durum aynı zamanda oy da kaybettiriyor, açıkçası 2012 den buyana yapılan tüm seçimlerde sağlık alanında uygulanan sadece bu sistemden dolayı oy moy vermiyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 13:24


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler