Firma Sahipleri Dikkat! O İllere Taşınanlara Devlet Desteği

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sn. Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz aylarda açıkladığı Cazibe Merkezleri programının uygulanmasına dair usul ve esaslar belli oldu. Az gelişmiş illerimize taşınan şirketlere yer tahsisi sağlanacağı gibi kredi destekleri de verilecek.

Firma Sahipleri Dikkat O İllere Taşınanlara Devlet Desteği

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz aylarda açıkladığı Cazibe Merkezleri programı için detaylar ortaya çıkıyor.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cazibe Merkezleri Programının Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararına göre ;Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van şehirleri program çerçevesine dahil edildi. Bu illerde faaliyet gösteren, faaliyet gösterecek şirketlere özel devlet destekleri geliyor.

Program dahilinde bulunan destek unsurları yatırım ve üretim, üretim tesisi taşıma, çağrı merkezi destek paketi, enerji destek paketi olarak açıklandı. Başvuruda bulunan şirket sahipleri almak istedikleri devlet desteğinde belirtilen koşulları taşırlarsa büyük imkanlardan faydalanabilecek.  Yatırım desteklemelerinden faydalanmak isteyen şirketlerin en az 2 milyon liralık sabit yatırım yapması ve 30 kişiye iş güvencesi sağlaması gerekiyor, bu rakam çağrı merkezlerinde 200 olarak belirlendi. Veri merkezi yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar 5 bin metrekare beyaz alana sahip olması gerekiyor.

Kaynak: Milliyet

12 Oca 2017 - 09:11 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler