Faruk Özlü:50 bin lira Faizsiz Kredi Başvuruları Başlıyor!Kimler Başvurabilir?

Bakan Faruk Özlü, KOSGEB işbirliği ile esnaf kobilerine verilecek uygun şartlı 50 bin liralık faizsiz kredinin başvurularının pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlemiş olduğu ‘’Başkanlar Kurulu’’toplantısına katıldı.Özlü,AK Parti olarak sosyal yaşantıda esnaf ve sanatkarlarımızın hayatımızın yaşam direklerinden biri olduğunu belirterek şartlar ne olursa olsun ilerleyen süreçte ve şu an her zaman yanında olduklarını belirtti.Konuşmalarına devam eden Faruk Özlü:

’’ Son dönemde ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu sıkıntılar çoğunlukla küresel ekonomideki değişkenlik ve zorluklardan kaynaklanıyor. Biz hükümet olarak bu dönemin geçici olduğunu düşünüyoruz. Bu sürecin Türkiye'yi çok fazla etkilemeyeceğine inanıyoruz. Bunu söylerken iki şeye dayanıyoruz. Bunlardan birincisi, ekonominin özellikle bütçenin devlet ve hükümet bütçesinin sağlam olmasıdır. İkincisi, milletimize güveniyoruz. Cumhurbaşkanımız bir çağrıda bulundu herkes dövizini bozdurdu. Esnaflarımız da kampanyalar başlattı."

Bakan Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığı ile esnaf KOBİ’lere faizsiz ve ilk 1 sene ödeme yapılmayacak 50 bin liralık destek kredisi başvurularının pazartesi günü başlatacaklarını belirtti.Faruk Özlü :’’ "İlk 12 ayı ödemesiz olacak. Kalan sonra ki dönemde 36 ayda ödeme olacak. Faizsiz olacak. Bunun faizsiz bakanlığımız karşılayacak. 3 aylık eşit taksitlerle bu ödemeler yapılacak. Bunu pazartesi günü başlatacağız. Bundan 15 bin KOBİ'nin istifade edeceğini tahmin ediyoruz. Benim sorumluluk alanıma giren bakanlığın bu tür bir katkısı olacak" dedi’’

Cuma günü açıklanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından,kobilere sağlanan kredi olanaklarının artmasıyla,hükümetin esnaf ve sanaatkarlan KOBİ olanlar için ne kadar önemli çalışma yaptıklarını gösterdi.

Kpsscafe.com.tr KONYA

Kamu personeli alım ilanlarından,sözleşmeli personel alım ilanlarından,ösym haberleri,teog haberleri,sydv personel alımlarından anında haberdar olmak için bizleri sosyal medya facebook ve twitter,mobil uygulamalarımızdan android ve ios üzerinden takip edebilirsiniz 


11 Ara 2016 - 10:00 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler