Faruk Çelik: " Ekmek Fiyatının Artmasını Gerektirecek Durum Yok"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Faruk Çelik, Ekmek fiyatları konusunda bir basın toplantısı düzenledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Faruk Çelik, ekmek fiyatlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. 

Bakan Faruk Çelik: " TMO stoklarında bugün itibariyle 2.5 milyon ton buğday bulunmaktadır. Bugün dileyen ordan buğday satın alma imkanına sahiptir. TMO ekmeklik buğday fiyatı satışları ton başına 875 TL ile 975 TL arasında değişmektedir. Halen piyasasında sert ekmeklik buğday 'ın ton fiyatı 965 TL olduğunu sizlere ifade etmek istiyorum.

Ekmek fiyatlarında ve un fiyatlarında buğday kaynaklı herhangi bir artışı gerektirecek durum söz konusu değildir. Birileri buğday fiyatları arttığı için ekmek fiyatları artacak şeklinde açıklamalar yapmamalıdır. Buğday fiyatlarında geçtiğimiz yıla göre bir artış söz konusu değildir.Ekmek fiyatları ve tabi ki ekmek 80 milyon insanımızı yakından ilgilendiren bir besin maddesi. Bu konuda herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Bununla birlikte piyasanın genel durumunu dikkate alarak, önemli bir ilave tedbir aldığımızı belirtmek istiyorum.

Döviz artışını dikkate alarak, düşük kapasiteli üretim yapan ve orta düzeyde olan işletmelerimizi de dikkate alarak yıllık buğday üretme kapasitesi 20 bin tonun altında olan un fabrikalarına bugünden itibaren, 90 gün vadeli ve vade farksız buğday satışına başlıyoruz. Bu yaklaşık toplam işletmelerin yüzde 36'sına tekabül ediyor. Bakanlık olarak piyasadaki gelişmeleri yakından takip ettiğimizi belirtmek istiyorum. Ekmekle ilgili bir iki önemli hususa değinmek istiyorum.

Tahıllar insanların en temel besin grubunu oluşturmaktadırlar. Gerek içeriği itibariyle sağlığımız açısından da son derece önemlidirler. Tahıl ürünleri tüketiminin başında ekmek gelmektedir. Vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmesi konusunda önemli uygulamalara imza attık. Geçtiğimiz günlerde israfın önlenmesi, kepek oranının arttırılması, tuz oranının azaltılması ve hijyen eğitiminin arttırılmasını sağladık. Denetimlerin arttırılması hususları sürdürdüğümüz uygulamalardır. " dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

13 Oca 2017 - 12:55 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler