Eşiyle Birlikte Çalışana 2 Bin 732 TL'ye Kadar Teşvik Veriliyor

Eşiyle birlikte çalışan kocalara 2 bin 732 Türk lirasına kadar devlet teşviğinden kimler faydalanabilir? Kadının kaç ay İŞKUR kayıtlı olması gerekiyor? işte detaylar...

Eşiyle Çalışanlara 2 Bin 732 TL'ye Kadar Teşvik Fırsatı

Sabah gazetesinde yer alan habere göre ; eşini kendi iş yerinde çalıştıran kocalara yüzleri güldürecek teşvikler verilyior.

Asgari ücret alan bir işçi için 364 TL, tavan ücretten maaş alan bir işçi için 2 bin 732 TL'ye kadar teşvik verilyior. Kocasına ait bir iş yerinde sigortalı olarak çalışan kadınlar işe alındıkları tarihten önceki son 6 ay içerisinde başka yerde çalışmamışlarsa, iş yerindeki çalışanlara ilave olarak işe alınmışlarsa , kadının kocası bu teşvikten faydalanabiliyor.  İşsizlik Sigortası Yasası'nın geçici 10'uncu maddesine göre; işe alındığı tarihten önceki altı ay veya daha fazla süreyle işsiz olan kadınlarla, 18-29 yaş arasındaki erkekleri işe alan işverenlere bir prim teşviği veriliyor.

Bu teşviğin süresi 24 ile 48 ay arasında değişiyor. Söz konusu işe alınan kişi İŞKUR kayıtlı olması halinde teşvik süresine 6 ay ek süre ekleniyor ve 54 aya çıkarılmış oluyor. Verilen teşvik miktarı sigorta primi  işveren payının tamamı kadar oluyor.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

23 Oca 2017 - 13:35 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

İlknur sever - MaşAllah hep işi olanları Besle. Kayıt. Eğit. Ödüllendirme. İşsiz ne yapıldı. Kpss yaşı geçen ne olacak.illa kpss ise alanlar niye bu kadar dar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 13:35


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler