Ergün Atalay'dan Kadro Bekleyen Taşeron İşçileri Üzen Açıklama

Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay'dan son dakika taşeron açıklaması geldi. Ergün Atalay, taşerona kadro konusunda belli bir noktaya geldiklerini ama bunun arkasının gelmediğini söyledi. İşte o açıklama.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan taşerona kadro ile ilgili bir son dakika açıklanası geldi. 

Bir otelde düzenlenen, Şeker-İş Sendikası 21. Olağan Kongresi'ne katılan Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, gündeme dair konuları değerlendirdi. Atalay, yaptığı açıklamanın başında, 50 yıldır ilk defa Kudüs'te Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmadığını ve 200'ün üzerinde yaralı ve şehitlerin olduğunu hatırlattı. Mescid-i Aksa'da ve Kudüs'te Müslümanların yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kalınmaması gerektiğinin altını çizen Atalay, geçtiğimiz hafta bir toplantı için gittiği Brüksel'deki izlenimlerini aktardı. Atalay, Avrupa'daki birçok ülkenin 15 Temmuz'un bir oyun ve senaryo olduğunu düşünmeye devam ettiğini dile getirdi.

Şeker İş 2 Şehit Verdi

Şeker-İş Sendikasının 15 Temmuz darbe girişiminde iki şehit verdiğini hatırlatan Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, "Şehitlerimizi unutursak, yarın da bizi unuturlar." ifadelerini kullandı.

Taşeron Açıklaması

Kısa bir süre önce kamu toplu sözleşmelerine imza attıklarını, bunun uzun yıllardan beri yaptıkları en iyi sözleşmelerden biri olduğu dile getiren Atalay, taşerona kadro konusunun görüşmeler sırasında gündeme geldiğini şu şekilde dile getirdi:

"Taşeron ve 5 ay 29 gün geçici çalışan kardeşlerimizle ilgili emek, gayret sarf ediyoruz. Taşeronda belirli bir noktaya geldik ama arkası gelmedi. Maalesef kadro bekleyen taşeron arkadaşlarımız var. Taşerondan daha önemli olan, bu ülkede 20 yıldır 5 ay 29 gün çalışan arkadaşlarımız var. Şekerde, tarımda var, demiryollarında, ormanda var. Topladığınızda bu sayı 22 bini geçmiyor. Maalesef bu konuyla ilgili geçen sene ülkeyi yönetenlerden söz almamıza rağmen, şu ana kadar olumlu bir netice alamadık."

Önümüzdeki günlerde 5 ay 29 gün çalışanlara yüzlerini güldürecek bir bilgi vermeyi umut ettiğini ifade eden Atalay, çözüm noktasında olağanüstü gayret sarf etmeye devam edeceklerini söyledi.

Kıdem Tazminatında Olumlu Bir Noktaya Geldik

Ergün Atalay, açıklamasının devamında kıdem tazminatı meselesinde olumlu sayılacak bir noktaya gelindiğini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kpsscafe.com.tr | Ankara

22 Tem 2017 - 21:09 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

İŞSİZLİK - Kamu kadrolarına atanabilmek için 6 milyon insanımız KPSS.ye umut bağlamışken ; hiçbir kimseye beleş kadro verilmemesi lazımdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 21:09
07

Taşeron olarak çalıyorum kadro gelmesede çalışacağım - İnanmıyor artık sendikalarda bu konuda çok basif ekmekleri elde gidecek diye kadroya karşı çıktılar kadro verilen bir sözü türkiyenin yarası inacım ve bekletim kalmadı kadro falan yok dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz oylama taktiği kaçtane bakan değişti her seçimde söz verildi ama sözde durulmadi hep aynı hikaye kaç senedit bu sorun var bir karnamede kadro verile bilir....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 21:09
06

Taşeron olarak çalıyorum kadro gelmesede çalışacağım - Şirketi verilen maliyeti taşerona versinler taserolasmak ismiyoruz devletimizin çatısı altında birleşmek ama ne yazık ki taşeron oylaniyor nezamana kadar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 21:09
05

zeynep kanmaz - Aile sosyal politikalar bakanlığına bağlı engelsiz yaşam merkezinde taşeron engelli bakım elmanı olarak çalışıyoruz engellilerle uğraşmak zordur hergün dayak yersin hakaret duyarsın işini en güzeliyle yaparsın fakat olaki birgün seni felç edecek biryerine vurduklarında felç kalınca atın bunu işten teşeron yerine yenisini alın tazminatını verin başının çaresine bakın denilmesini istemiyoruz bi bakan ekmeksiz kalmayı bilmez bizler geceleri yatağımıza girdiğimizde uyumadan önce yarin sabah işten aranıp çıkışınız verildi korkusuyla yatmak ve yaşamak istemiyoruz %99 tamam olan kadro hakkımızı istiyoruz 657 devlet memuru olmak istiyoruz sözleşme kalksın istiyoruz o 2 yol değil biz tam kadro istiyoruz sendiklarda artık samut bi adım atsın tvlere demeçler verene kadar yol alalım biz taşeronlara gösterin bunu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 21:09
04

taseron - hıcbır noktaya gelmez ne geçici ne devamlı calısanlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 21:09
03

Taşeron - Bazı arkadaşlar kpss den bahsediyor taşerona bedava kadro yok deyiyor kpss li arkadaşlar biz taşeron olarak on yılık hizmetimiz var sizin gibi iki gün dür mezun olup kadro istemedik en az on yılımızı verdik artık sabırlar tükendi yeter hükûmet sözünde dursun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 21:09
02

Taşeron - Bazı arkadaşlar kpss den bahsediyor taşerona bedava kadro yok deyiyor kpss li arkadaşlar biz taşeron olarak on yılık hizmetimiz var sizin gibi iki gün dür mezun olup kadro istemedik en az on yılımızı verdik artık sabırlar tükendi yeter hükûmet sözünde dursun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 21:09
01

MERDA - YILLARCA AKP TASERON LİSE VE ÜSTÜ MEZUNU KADRO DİYE KANDIRDI, M,LLET KANDIRILDI ,, YANDAŞ ANAYASA BAŞKANI İZLEDİ,, SENDİKALARIN HEPSİ İZLEDİ ,, HESAP SORULMAZMI SANIYORSUNUZ EYYY DİYENLER VE YANDAŞ SENDİKACILARRR.. GÜN GELİR SAP DÖNER ,,VE O SAP,, İŞTE ÖZÜ BU NERDE SENDİKACILIGINIZ NERDE GREVLERRR ??? SİZE AİDAT GELSİN YETER MİLLET UMRUNUZDA BİLE DEĞİL...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 21:09


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler