Erdoğan'dan Vatandaşlara Flaş Döviz Çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliyede yaptığı son dakika açıklamasında döviz kurları ile ilgili "Ben tüm halkıma sesleniyorum, lütfen kendi yerli paranızı dövize değişmeyin. Yerli paramızla hareket etmeye devam edelim. Millilik, yerlilik, vatanseverlik budur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik dolar açıklaması geldi.

AK Parti'li eski milletvekilleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde iftarda buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizde yaşanan artışa ilişkin açıklamalarda bulundu, herkesin yerli para ile hareket etmeye devam etmesini istedi.

Son günlerde kurlarda yaşanan yükselişle ilgili görüşlerini paylaşan Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde kurda yaşanan kısmi dalgalanma kesinlikle Türkiye'nin ekonomik gerçekleri ile uyumlu değildir. Türkiye geçtiğimiz yıl yüzde 7,4 büyüyen, halen bu düzeyde bir büyüme eylemini sürdüren bir ülkedir. İhracatımız Nisan ayı sonu itibariyle 161 milyar doları geçti, yıl sonunda 170 milyar doları aşacak görünüyor, turizmde 40 milyonun üzerinde turist, 30 milyar doların üzerinde turizm geliri beklediğimiz çok bereketli bir sezona adım attık.

BANKALARIMIZ İKİ KAT DAHA GÜÇLÜ

Bankalarımız Amerika'daki, Avrupa'daki muadil kuruluşlarının iki katı daha güçlü sermaye yeterlilik rasyosuna sahiptir. Kamu borçlarının yüzde 8,4 olan milli gelirimize oranı bakımından da gelişmiş ülkelerin çoğunun önündeyiz. Böyle bir ortamda ülkemizde döviz kurunun yükselmesinin sebeplerini doğru tespit etmek gerekir. Kurdaki dalgalanma sadece ülkemizle ilgili değildir, küresel düzeyde yaşanan bir sorundur. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler bu dalgalanmayı daha derinden hissetmektedir.

BU SÜREÇTEN BİRAZ FAZLA ETKİLENDİK

Ülkemizle ilgili uluslararası alanda eskiden beri var olan kimi olumsuz yaklaşımların etkisi ile bizim bu süreçten biraz daha fazla etkilendiğimiz de bir gerçektir. 15 Temmuz darbe girişiminden terörle mücadele operasyonlarına, sınır ötesi harekatlarına kadar her konuda yalnız bırakılan ve haksız yere töhmet altına sokulan Türkiye, benzer bir durum ile karşı karşıyadır. Finans piyasalarındaki gelişmelerin ekonomimizin gerçekleri ile bir ilgisi yoktur. Bununla birlikte ortada üstesinden gelemeyeceğimiz bir sıkıntı da yoktur. Şahsım başta olmak üzere Başbakanımız ve ekonomi yönetimiz ile birlikte gelişmeleri yakından takip ediyoruz

MİLLETİMİZİ HUZURSUZ ETMEYE YÖNELİK..

Ekonomi yönetimi içinde farklı düşünen arkadaşlarım da olabilir, onu da açık söylüyorum. Milletimizi huzursuz etmeye yönelik dedikodulara kimse itibar etmesin. Şu hususun herkes tarafından bilinmesini istiyorum, Türkiye olarak makro finansal istikrarı önemsiyoruz. Seçimin hemen ardından enflasyonu indirmek ve cari açığı azaltmak için gereken tedbirleri bir defa kesinlikle çok daha farklı bir şekilde devreye sokacağız. Kısa vadede kurdaki dalgalanmanın önünü kesecek imkanlara da sahibiz. Ekonomi ile ilgili farklı görüşlerin tartışılması farklı bir şeydir, serbest piyasa kuralları ve kurumlarının işleyişi farklı bir şeydir.

YENİ YÖNETİM SİSTEMİNDE...

Türkiye serbest piyasa ekonomisin tüm kuralları ve kurumları ile uygulayan bir ülkedir. Bugün olduğu gibi yeni yönetim sisteminde de para politikalarında küresel yönetişim ilkelerine bağlı kalmayı sürdüreceğiz ama küresel yönetişim biçimlerinin de ülkemizi bitirmesine müsaade etmeyeceğiz. Özellikle mali disiplinin süreceğinden ve finansal istikrarın gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Ben tüm halkıma sesleniyorum, lütfen kendi yerli paranızı dövize değişmeyin. Yerli paramızla hareket etmeye devam edelim. Millilik, yerlilik, vatanseverlik budur. Buna sahip çıkarsak yarınlar bizim için çok daha farklı olacaktır. Bugüne kadar pek çok badireyi atlatmış olan Türkiye, Allah'ın yardımı ve milletimizin desteği ile bu meselenin de üstesinden gelecektir."

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

23 May 2018 - 21:46 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Fatih - Köprüleri neden dövizle geçiriyorsun diye biri sorsun lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 21:46
06

Adsız - Benzin fiyatları ve her şeye yapılan zamlar maaşlara yapılmayan değişilkik enflasyon hiç öyle soylemiyor siz bizi aptal mı sanıyorsunuz bizi dövize mahkum ettiniz siz düşünün şimdi de

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 21:46
03

Kerim - Aldatma ve Kandırma partisinin yalanlarına doyduk milletin karnı aç

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 21:46
02

elif zane 28 - yaşa takılanları emekli etmeyenler bir gün hesabını soracaktır mutlaka

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 21:46
01

Taylan - BİR KULAĞIMIZIN ARKASI KALDI ONUDA NASİPSE NEZAMAN YAPACAKSINIZ MERAK EDİYORUZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 21:46


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler