Erdoğan'dan Bedelli Askerlikte Ücret ve Askerlik Süresi Kısalacak mı Açıklaması

Son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında askerlik süresinin kısaltılması ve bedelli askerlikte ücret tartışmalarına değindi.

Kanal 7 ekranlarında yayımlanan programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlikte ücret sorusuna cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askerlik süresinin kısaltılması ve bedelli askerlikte ücret sorusuna verdiği cevap şu şekilde;

"Bunu, benim başkan olduğum anda çalışacağım insan veya insanlar kimdir? Birinci derece Genelkurmay Başkanım'dır ve Milli Savunma Bakanım'dır. Onlarla beraber bunu tabii ki müzakere edeceğiz, tartışacağız. Şu anda bir defa ihtiyaç var mı yok mu, bu bir. İki, şu anda biz terörle mücadele ederken, bunun zamanlamasını nasıl yapağız. Çünkü bir tarafta terörle mücadele var, bir tarafta da bedelli askerlikle siz terörle mücadele noktasını bir kenara koyuyorsunuz. Onun için bu hassasiyeti göz önüne almamız lazım."

Bu hassasiyet içerisinde bedelli askerliğin ne zaman çıkacağı konusunda diğerleri gibi bir adım atmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Burada bir birikim var, bu birikimi de biliyoruz. Dolayısıyla biz şimdi Bay Muharrem gibi bu işin dışında değiliz ki. Elimizde de bir birikim var, bunun beklentisi var, yurt dışından var, yurt içinden var. Bunun rakamını çok cüzi bir miktara da indirdik. Şu anda bu kapıyı açtığımız zaman buraya ciddi bir huruç harekatı olacaktır. Aslında burayla ilgili atılacak çok farklı adımlar da var. Onun için ben Genelkurmay Başkanıma da Milli Savunma Bakanıma da söyledim. Biz bu yeni düzenlemeleri silahlı kuvvetlerle ilgili çok daha farklı ele almamız lazım." dedi.

"Profesyonel askerlik gibi" şeklindeki ifade üzerine ise Erdoğan, "Profesyonel askerliğe zaten biz peyder pey geçmiş vaziyetteyiz biz ciddi anlamda. Ama bir de sürelerle ilgili üniversite mezunlarının durumları ne olacak? Bunlar biliyorsunuz bir ara 12 aya düştü, 6 aya düşürülenler oldu. Bunların hepsini yeniden silahlı kuvvetler bunları masaya yatıracaktır. Milli Savunma Bakanlığı bu işin zaten birinci dereceden sorumlusudur. Bunların üzerinde çalışmalarımızı yapacağız. Yani bunları böyle bir popülist düşünceyle bana göre siyasi polemik konusu yapmamalıyız, hele hele terörle mücadelenin yapıldığı bir süreçte bunun, bu şekilde gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum." değerlendirmesini yaptı.

"Askerlikte süre kısalabilir mi?" sorusu üzerine Erdoğan, "Zaten kısaltıldı biliyorsunuz, biraz dahası olmaz da. Bu noktada 12 aylık var, 6 aylık var. Ben kendim 16 ay askerlik yapmışım. Bunu yedek subay olarak yapmışım. Şu anda silahlı kuvvetlerimiz, Genelkurmay olarak bu konuyu beraberce onlarla müzakere ederiz, çalışırız, ondan sonra da olması gereken neyse onu yaparız." yanıtını verdi.

Askerlik süresinin kısaltılması ve bedellide ücret hakkındaki düşünce ve taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz...

BEDELLİ ASKERLİK HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için --->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için---->>> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA

17 Haz 2018 - 02:01 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Ibrahim - Normal askerlik 12 aydan 9 aya düşürülsun maddi durumu yerinde olmayan ne yapsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 02:01
07

Hakan - Bedelli askerlik gelmeli bence yas sınırı 25 ücreti ise 15 bin tl olmali benm gorusum bu saygilarimla..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 02:01
06

Burhan - Askerlik süresi 6 ay a insin lisans mezunu da ilkokul mezunu da bu süreçte askerlik yapsın bedelli çıkmasın herkese eşit hak 6 ay ıda herkes güle oynaya yapabilir bence

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 02:01
05

Ayhan Karataş - Benim görüşüm bedeli yaşı 24 kadar indirilmeli ve ücretide 15 bin olmalı millet zaten aç işsiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 02:01
03

Yunus odabaş - Askerlik ücreti benim görüşüm 2O bin TL olmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 02:01
02

Tayfun - Askerlik yaşı 20 olmalı herkesin önünde engel parası önemli değil ama yaşı 20-22 ye kadar düşürmek lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 02:01
01

Hasbican - Bence kisa donem olacagina askerligi hic yapmayalim uzun donem yapmak isteyen yaosin kisa donem tam bir hamallik ne ucret aliyosun ne baska bir sey vakit kaybindan baska bir sey yok haksiz miyim arkadaslar yani bi mantik goremiyorum ben

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 02:01


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler