En Az İlkokul Mezunu Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımında Hangi Şartlar Aranacak?

Bu yıl kaç bekçi alımı planlanıyor, bekçi alımı şartları neler, bekçi alımına ilişkin başvurular nereden, nasıl yapılacak? Geçtiğimiz yıl 7 binin üzerinde gerçekleşen Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımının 2018 yılında da yine benzer oranlarda yapılması, daha önce ilana çıkılmayan şehirler de de alımlar yapılması bekleniyor. Bekçi alımı ile ilgili tüm gelişmeler kpss cafe adresinde.

En Az İlkokul Mezunu 7 Bin 500 Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımında İkamet Şartı Olacak Mı?

Geçtiğimiz yıl 7 binin üzerinde gerçekleşen Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımının 2018 yılında da yine benzer oranlarda yapılması, daha önce ilana çıkılmayan şehirler de de alımlar yapılması bekleniyor.

POLİS, ASKERİ PERSONEL, MEMUR ALIMLARIYLA İLGİLİ KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞMAK, FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA VE KATIL.

Geçtiğimiz günlerde Çarşı ve Mahalle bekçisi alımlarıyla ilgili çeşitli düzenlemelere gidilmiş, lise mezuniyeti şartı esnetilmiş ve ilkokul mezunlarına da şans tanınmasının önü açılmıştı. İkametle ilgiliyse net bir durum ortaya çıkmamıştı. İkamet şartıyla ilgili de herhangi bir yaptırım geçtiğimiz günlerde yayımlanan Yönetmelikte yer almamıştı.

7 Bin 500 civarında yapılması beklenen çarşı ve mahalle bekçisi alımına başvuru yapmak isteyen adaylarda 18 yaşı tamamlama, 31 yaşından gün almama şartı ve askerliğini yapmış olma şartı olacak.  

Başvuruda aranacak şartlar yönetmeliğe göre aynen şu şekilde olacak: 

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlkokulu bitirmiş olmak,

c) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

d) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

e) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

g) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

ğ) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

h) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

ı) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya İdari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı İdari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

k) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

l) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

m) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

(2) Birinci fıkranın (b) bendinde belirtilen eğitim düzeyi için gerektiğinde İçişleri Bakanlığınca üst sınır belirlenebilir.

İlanlar Valilik ve Kaymakamlıkların internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar il emniyet müdürlüklerine gerekli belgelerle başvuru yapabilecekler.

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK VE UYGULAMA SAYESİNDE TÜM İLANLARI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN.

11 Mar 2018 - 15:16 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

10

ozan - ilkokul mezunu olmamalı en az lise mezunu olmalı bence....binlerce lise üniversite mezunu işsiz varken ilkokul mezunu memur alımı saçma....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mart 15:16
09

şahin - okudunda adam olamadın sende. vicdanını kaybetmiş şeref yoksunu seni !! onlarda sana sunu der .. Okudun ozaman işini yap. okumuş bir bok yiyememiş lafını yer oturursun aşşağa. okuduysan bekçiyi beklemen peki kimin suçu. at kafası eşşolessek !!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mart 15:16
08

gokhan - Nie ilkokul mevzunu olunca işe alınmıyo mu öyle ilkokul mevzünu olan insanları küçümsemek senın gibi beyni olgunlaşmamış insanlardan daha çalışkan zeki ve hayat tecrübesi çok daha üstünde emin ol

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mart 15:16
07

Kemal - Acaba ne zaman olacak ona göre ayarlardık bari kendimizi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mart 15:16
06

Şerafettin Dikmen - Başvuru nereye yapacağız yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mart 15:16
05

Soru işareti - 18 yaşını tamamlamış olmak ve Askerlik yapmış olmak. Bu ikisini bir arada düşünemiyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mart 15:16
04

Arzu - Lütfen buseferki alımlar da barı yas uzatılsın bıızm de şansımız olsun 35 yas olsun ne olurrr

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mart 15:16
02

Tekin - Hani yaş düzeltme 31 yaş diyor gün almamış böle bi saçmalık sistem yok 31 yaşı geçmemiş olmamış olmak olması lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mart 15:16


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler