Elektrik Faturalarında Yeni Dönem!

Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor! Elektrik faturalarında vatandaşın ne kadar dağıtım bedeli ödediğine dair belirtilen tutar bilgisi artık fatura üzerinde yer almayacak. Diğer bir değişle vatandaş dağıtım bedeli olarak belirlenen ücreti ödeyecek ama ne kadar ödediğini bilmeyecek! Konu ile ilgili yapılan açıklamada, dağıtım bedeli tutarının sadece sayaç okumadan kaynaklı bir tutar olduğu sanılarak yanlış anlaşılmalara sebep olduğu gerekçesiyle artık dağıtım bedeli ne kadar olduğu bilgisinin görünmeyeceği bildirildi. Peki vatandaş ne kadar dağıtım bedeli ödediğini nereden bilecek?

‘’Elektrik faturalarının daha okunaklı ve anlaşılır olması amacı’’ ile denilerek elektrik faturalarında yeni değişikliklere gidileceği bildirildi. Yapılan değişikliler arasında en dikkat çekici olanı ise, dağıtım bedeli olarak alınan ücret tarifesinin artık yeni faturalarda belirtilmeyecek olması. Dağıtım bedelinin vatandaşlardan alınacağı ama dağıtım bedelinin vatandaşlarca ne kadar olduğu bilinmeyeceği diğer bir anlatımla; vatandaş ne kadar dağıtım bedeli ödediğini bilmeyeceği söylendi. Konu hakkında yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi;

ARTIK ELEKTRİK FATURALARINDA DAĞITIM BEDELİNE YER VERİLMEYECEK

"Faturalarda yer alan ve ne yazık ki kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebep olan dağıtım bedeli, sadece elektrik faturasının dağıtılmasını, enerjinin evlerimize ulaştırılmasını ya da sayaçların okunmasını kapsayan bir bedel değildi. Dağıtım bedeli ifadesi, elektriğin şebeke, işletme ve personel maliyetlerini de kapsayan genel bir tanımlamaydı. Ancak kalem kalem bütün bu maliyetlerin 'dağıtım bedeli' adı altında toplanmış olması kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebep oldu.

24 saat kesintisiz elektrik sağlamak için her mevsim koşulunda çalışan işçilerin maaşından, elektrik kesintilerinin önlenmesine yönelik şebeke yatırım maliyetlerine ve hatta yanmayan sokak lambalarının değiştirilmesinden elektrik direklerinin tamirine kadar pek çok maliyeti içeren bu bedel ne yazık ki tüketicilere istenen düzeyde anlatılamadı ve eleştiri konusu haline geldi. Kurumumuz fatura düzenlemesi ile hem bu yanlış yorumların önüne geçmeyi hem de faturaları, tüketicinin kafasını karıştıracak ibarelerden arındırmayı hedefledi’’ denildi.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

22 Tem 2019 - 18:50 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Hak - Çalmanın değişik modelli mi?nedir bu benim bildiğim okunaklı ve anlayışlı olması şeffaf olmalı nerelere kesildiği gösterilmeli bunu yapabiliyorlar mi hayde bakalım yapın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 18:50
01

Bir garip hikaye - BU ŞİRKETLERE KIYAK VATANDAŞA KAZIKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL. ŞİRKET DAĞITIM BEDELİNİ İKİ ÜÇ KAT DAHA FAZLA EKLERSE KİM BUNU NASĞL BİLECEK? FATURANIN AMACI KİŞİLERİN NEYİ NE KADAR HARCADIĞINI BİLMESİ İÇİNDİR. VATANDAŞ FATURASINDA ÖDEDİĞİNİ GÖRMEYECEKSE FATURANIN ANLAMI KALIR MI?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 18:50


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler