Ekonomi Bakanı Zeybekçi : Mart Ayında Rekor Bekliyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, A Haber'de katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ve bakanlığın çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi : Mart Ayında Rekor Bekliyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 1 Nisan 2017 tarihinde açıklanacak Mart ayına ilişkin ihracat rakamlarında rekor beklentisinde olduklarını söyledi. Rusya ile siyasi ilişkilerde yaşanan yeni dönemin ekonomik ilişkilere henüz yansımadığını belirten Zeybekçi : "Şu anda 1.8 milyar dolar olan ithalatımız böyle giderse sıfır noktasına inebilir" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN ÖNEMLİ REFERANDUMLARINDAN BİRİNE GİDİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, A haber'de katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ve ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  Zeybekçi, 16 Nisan 2017 referandumla ilgili: "Türkiye tarihindeki en önemli referandumlardan birine gidiyor. Faiz ve kurla ilgili tavizlerin verildiği dönemler bitiyor." dedi ve ekledi : "Son dört ayda ihracatta istediğimizi elde ettik. İhracattaki çıkışımız 2017'de devam edecek. Martta Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmayı hedefliyoruz.Yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme tahminim son derece olumlu. Hedefimiz yüzde 4.5 ama bunun üzerine rahatlıkla çıkabileceğimize inanıyorum.".

BİR ADIM BİLE GERİ ATMADAN HESABINI SORACAĞIZ

Son zamanlarda AB ülkeleriyle yaşanan gerilim hakkında da değerlendirmelerde bulunan Zeybekçi : "Türkiye, Hollanda ve Almanya ile problem yaşadı ama bunun ekonomik yansıması olmadı, olmayacak. Ancak ikiyüzlü uygulamaları kabul etmek mümkün değil. Siyasi problemleri bir adım bile geri atmadan hesabını soracağız." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Mar 2017 - 09:33 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler