Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den Flaş Açıklamalar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, inşaat demirinde Türkiye'de son zamanlarda suni olduğuna inandıkları bir artış yaşandığını ve bununla ilgili tedbir almaya hazırlanıldığını açıkladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den Flaş Açıklamalar 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, inşaat demirinde Türkiye'de son zamanlarda suni olduğuna inandıkları bir artış yaşandığını ve bununla ilgili tedbir almaya hazırlanıldığını açıkladı. Zeybekçi, "Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de özellikle inşaat sektöründeki demirle ilgili geçici olduğunu zannettiğimiz bir yükseliş gördük. Dünya piyasalarındaki gerek külçe fiyatları gerek ham madde fiyatları gerek dünya borsalarındaki fiyatlara baktığımız zaman Türkiye'de suni olduğuna inandığımız bir geçici artış gördük.

Ancak bakınca geçici artış kalıcı hale geliyor. Ürünün bulunamaması... Ton başına yaklaşık olarak 200 liranın üzerinde bir spekülatif artış gördük. Bunun üzerine bakanlık olarak çalışmaları yaptık. Çalışmalarda aradaki spekülatif marjı da bir nevi tespit ettik. Türkiye'deki üretimi koruma amacıyla koymuş olduğumuz geçici ithalat vergilerini sıfırlamaya kadar varabilecek bir tedbiri bugün ya da yarın duyuracağız, açıklayacağız." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

26 May 2017 - 16:45 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler