Ekonomi Bakanı Açıkladı! Elektronik Ticarete Güven Damgası Geliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, e-ticarete güven damgası geleceğini ifade ederek; internet alışverişlerinde güven ortamının oluşturulacağını aktardı...

Elektronik ticarete (e-ticaret) güven ortamının kurulmasına yönelik " Tüketici, güven damgası tahsis edilen e-ticaret sitelerine yöneleceğinden, bu siteler diğer sitelerin bir adım önünde olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından GDS olarak yetkilendirilecek kuruluş, güven damgasının tahsis edilmesi, askıya alınması ve iptaline ilişkin işlemleri yürütecek ve güven damgası tahsis edilen e-ticaret sitelerini denetleyecek. " ifadelerini kullanan Bakan Zeybekçi; e-ticaretin böylelikle büyük gelişmeler de sağlayacağını aktardı...

Takip edilecek

" Bundan sonra bu damgayı alan sitelerdeki denetimler ve gizlilik daha da dikkatli bir şekilde takip edilecek. Bu sitelerde alışveriş yapan tüketicilerimiz de bu sitelerin daha güvenli ve aynı zamanda gizliliğe riayet ettiğini, bu site üzerinden satılan malların kendilerine ulaşma noktasındaki aksaklıkların olmayacağını garantili olarak görmüş olacak.

Biz güvenlik ve hizmet standartlarını denetlerken, e-ticaret üzerinden diyelim ki cep telefonu aldığında artık fotoğraf makinesi gönderilmeyecek veya bir parfüm markası sipariş edildiğinde bir başka marka gönderilemeyecek. Bu damgaya sahip sitelere böyle bir şey olduğunda Bakanlık olarak müdahil olup gerekli yaptırımları yapabilecek konumda olacağız. Burada güven damgasını sağlayıcı kuruluşlar var. Kamu niteliğindeki meslek kuruluşlarıyla yetkilendirilmiş anonim şirketler olacak ve bunlar vasıtasıyla bu tür sitelerin denetimini sağlayacağız. Bakanlık da bunun kontrolünü yapmış olacak. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

26 Nis 2017 - 17:31 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler