Dünya’nın En Pahalı Yiyecekleri!

Nadir olan tatlar biraz pahalı oluyor. Tadabileceğim tüm yemekleri tattım diyorsanız biletall blog sizler için dünyanın en pahalı yiyeceklerini sıraladı.

Dünya’nın En Pahalı Yiyecekleri!
Dünya’nın En Pahalı Yiyecekleri!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Nadir olan tatlar biraz pahalı oluyor. Tadabileceğim tüm yemekleri tattım diyorsanız biletall blog sizler için dünyanın en pahalı yiyeceklerini sıraladı.

Safran

Eğer pirinciniz parlak sarı ise, işte o zaman safranlı pirinç ile karşı karşıyasınız. Safran pahalılığından ötürü Kırmızı Altın olarak adlandırılıyor. Peki bu safran neden bu kadar pahalı? Safran çiğdemleri sonbaharda sadece bir veya iki hafta boyunca çiçek açar; toplanması fazlasıyla emek ister (elle toplanır ve işlenir) ve bir kilogram safran oluşturmak için iki futbol sahası kadar ekim yapmak gerekir. Bu sebeplerden ötürü çok pahalıdır.

Havyar

Havyar, kullanımı ve paketlenmesi zordur, ancak daha da önemlisi inanılmaz derecede nadirdir. En ünlü havyar, Hazar ve Karadeniz’de bulunan beluga mersin balığı yumurtalarıdır. Bir Beluga mersin balığının olgunluğa ulaşması ise yirmi yıla kadar sürüyor! Guinness Dünya Rekorları’na göre, kaydedilen en pahalı havyar fiyatı, kilogram başına yaklaşık 34.500 dolar!

İstiridye

Şimdi bir lüks olarak kabul edilen istiridyeler her zaman zenginlerin yemeği değilmiş. 19. yüzyılın başlarında işçi sınıfları için önemli bir gıda kaynağı olan istiridyeler ucuzmuş. Ancak aşırı avlanma ve kirlilik istiridye stokları üzerinde feci bir etki yarattı ve kıtlık istiridyelerin değerini artırdı.

Trüf Mantarı

Kuzey İtalya’nın Piedmont bölgesinde bulunan, saygın beyaz trüf mantarları yalnızca belirli ağaçların kökleri arasında büyür, diğer tüm trüf mantarlardan çok daha azdır ve özellikle yoğun bir tat ve aromaya sahiptir. Trüf mantarlarını yetiştirmek için nesiller boyu beklemek zorunda kalabiliyorsunuz ve bu sebeple çok pahalılar.

Wagyu Eti

Wagyu basitçe “Japon Sığır Eti” olarak tercüme edilir ve dört farklı Japon ineğinden herhangi birinden bu eti sağlayabilirsiniz. Et yoğun olarak yağ ile doldurulur, bu da pişirme işlemi sırasında eti yumuşatır ve nemli kalmasını sağlar. Fiyatları yetiştirme sürecine bağlıdır: Wagyu etiketine hak kazanmak için ineklerin sıkı kurallara göre yetiştirilmeleri ve beslenmeleri gerekir. Bundan ötürü çok pahalıya satılmaktadırlar.

Foie Gras

Foie gras yani kaz ciğeri, yağlanmış ördek veya kaz karaciğerinden yapılır. Ancak kuşların acımasızca yetiştirilmelerinden ötürü günümüzde birçok ülkede bu uygulamaya karşı yasalar çıkarılmıştır.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

18 Eyl 2019 - 09:45 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler