DİB En Az Lise Mezunu 12 Bin Kamu Personeli İçin İlana Çıkıyor

Diyanet İşleri Başkanlığına kamu personeli alımı için geri sayım sona eriyor. Kpsscafe olarak edindiğimiz bilgilere göre DİB'in 12 bin personel alımı için kısa sürede ilana çıkması bekleniyor. İşte detaylar.

Diyanet İşleri Başkanlığına memur personel alımı için geri sayım sona eriyor.

Geçtiğimiz gün Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine en az lise mezunu personel alımı yapılacağı müjdesini vermişti. Bekir Bozdağ açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: "Önümüzdeki günlerde imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyım alım sınavı ilanına çıkıyoruz. Rakamları şimdilik açıklamıyorum, inşallah bu ayın sonuna doğru açıklayacağız ve boş olan kadroları dolduracak önemli bir adımı atacağımızı buradan bütün Türkiye kamuoyuna duyurmak istiyorum.. Bütün illerde il müftü yardımcılarından en az bir tanesi bundan sonra kadın olacaktır. Büyükşehirlerde belki daha fazla ama bütün illerde bir tane de kadın müftü yardımcısı atamasını gerçekleştireceğiz. Kadın vaizlerin sayısını da atıracağız, Kur'an kursu öğreticilerinin sayısını da artıracağız"

12 Bin Alım Olacak

Başbakanlık kaynaklarından edindiğimiz son bilgilere göre diyanetin 12 bin personel alımı için ilana çıkacağı öğrenildi. Edindiğimiz bilgilere göre Diyanetin ilk seferde 6 bin personel alımı yapacağı öğrenildi. 6 bin personel alımı için Diyanetin 1 ay içinde ilana çıkması bekleniyor.

Hangi Bölüm Mezunlarından Alım Yapılacak?

Daha önce yayımlanan ilanlarda diyanet aşağıdaki pozisyonlar alım yapmıştı. Yeni alımda alımlar şu şekilde;

İlahiyat Fakültesi+Hafız
İlahiyat Fakültesi
İlahiyat Önlisans+Diğer Lisans+Hafız
İlahiyat Önlisans+Diğer Lisans
İlahiyat Önlisans+Hafız
İlahiyat Önlisans
İ.H.L+Diğer Lisans+Hafız
İ.H.L+Diğer Önlisans
​İ.H.L+Hafız
İ.H.L

İlan yayımalndığı anda haberdar olmak için Kpsscafe'yi aşağıdaki platformlardan takipte kalın.

TÜM MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İlan yayımlandığı anda haberdar olmak için;

150 BİN ÜYE ! MEMUR ADAYLARI BURADA! TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR YARDIMLAŞMA GRUBUNA SENDE KATIL, AKLINDAKİ SORULARI SOR! KATILIM İÇİN 

TIKLAYIN

android uygulamamız ---->>> tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Instagram hesabımız için-- >>> tıklayın

Kpsscafe.com.tr   | Ankara - ÖZEL HABER

22 Kas 2017 - 13:52 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

hevesli - Allahım insaAllah artık umutlarımıza ulaşacağız k.k.ö olarak atanmak en büyük hayalim Allahım insaalaah atanmamız nasip olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 13:52


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler