Devletten Yeni Doğum Yapan Anneye 5050 TL

Çalışan ve çalışmayan annelere destekleri vermeyi sürdüren devlet, asgari ücretin artması ile birlikte çalışan ve yeni doğum yapmış annelere vereceği destek miktarını arttırdı.

Devletten Yeni Doğum Yapan Anneye 5050 TL
Haber albümü için resme tıklayın

Devletin son yıllarda annelere verdiği destekler ve çalışma hayatına getirdiği yeniliklere bir yenisi daha eklendi.

Yapılna her değişiklik ile annelere verilen bu desteklerde arttırıma gidiliyor. Bu artışta asgari ücret de etkili bir rol oynuyor. Asgari ücrette meydana gelen artışlar bu yıl doğum yapacak annelerin devletten daha fazla para almasınının önünü açtı. Annelere yapılan başlıca ödemeler çocuk parası, doğum yardımı, süt ve emzirme parası olarak öne çıkıyor. Çocuk yardımı 600 liraya kadar çıkarken, emzirme parası da 149 lira seviyesinde.

RAPOR PARALARI HESAPTA

Anneye yapılan en yüksek tutarlı ödeme ise doğum (rapor) parası. Bu para maaşa göre değişiyor ve 112 gün üzerinden hesaplanıyor. 2017’de en düşük 4424 lira olan bu ödeme 1 Ocak itibarıyla 5050 liraya çıktı. Brüt maaşı 3000 bin lira olan 1 Ocak’tan sonra 7466 lira alacak. En yüksek ödeme 38 bin lira. Rapor parası için doğumdan önceki bir yıl içinde en az ‘90 gün sigorta primi’ yatmalı ve anne halen çalışıyor olmalı. Ödemeler PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla yapılıyor. Doğum izni bitenler kimlik numarasıyla ‘turkiye.gov.tr’ adresine girerek SSK doğum parası sorgulaması yapabilir.

Kpsscafe.om.tr  | Ankara

13 Şub 2018 - 10:38 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

Yusuf - Çalışmayan maaşı olmayan fakir anneye vermiyecekler mi? Aylık 3.500 tl maaşla çalışan kişinin ihtiyacı mı var ki devlet destek veriyor! Bu nasıl bi devlet bu nasıl bi adelet! Eğer devletin anlayışı buysa yazıklar olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 10:38
08

Nalan - Bende esnafım üç çocuk dediniz bizde yaptık şimdi gelin kayırın herşey memura çalışana biz ne bok yiyelim memur zaten dünnyanın parasını alıyor süt parası diyorsunuz biz çocuklarımıza süt vermedikmi bizide düşünün lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 10:38
06

Yusuf - Çalışıp aylık maaşı en yüksek olana devlet daha çok destek mi veriyor! Çalışıp aylıp maaşı az olana ise devlet az destek veriyor! Çalışmayana çalışamayana da daha az destek veriyor! Devletin adalet anlayışı buysa bu adalet değil büyük bir haksızlık ve zülümdür.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 10:38
04

Gül - Demokrasiye aykırı diğer annelerin ne suçu var her şey çalışana

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 10:38
03

Ali - Ben de Yusuf arkadaşa katılıyorum çalışmayan insanlar ne olacak bidenge sağlanmalı zaten kişi çalışıyor alıyor maaşını ama çalışamayan issiz insan neden devlet desteğini alamıyor.calisamayana vermişsin yeşil kart 3 ay sabır çocuk parası bu böyle olmaz büyük eşitsizlik var bu işte gelir dagilimiysa herkese eşit olmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 10:38
02

Anne diyor - Cumhurbaşkanımız her meydanlara çıktığında en az dört çocuk diye bağırdığını unuttu mu Her seferinde çocuk çocuk doğurun dediğini biz unutmadık şimdi ise en yüksek desteği 1 çocuklu anneye mi veriyor yalancı samimiyetsiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 10:38
01

Mustafa - Devletimiz muhtac vatandasımıza sahip çıkmıyo neden bole yapıyo

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 10:38


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler