Devletten İşsizlere 1535 TL Maaş (Başvuru Nasıl Yapılır , Kimler Başvurabilir?)

Devletten işsizlere maaş. İş arayanlara ve çalıştığı yerden ayrılanlara verilen işsizlik maaşına zam geliyor. Peki işsizlik maaşına kimler başvurabilir? İşsizlik maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

2018 yılının yaklaşması ile birlikte işçi, memur, emekli ve işsizlerin maaşlarına gelecek zam miktarıları belli oluyor. Yeni yılın gelmesi ile işsizlik maaşına da zam geliyor.

Devlet, işsiz vatandaşlara aylık ödemeler yapıyor. İşsizlik maaşı adı altında verilen bu ödemeler hakkında işsiz vatandaşlar ve işten çıkarılanlar araştırma yapıyor. Biz de haberimizde 2018 yılında verilmesi beklenen zam miktarını ve işsizlik maaşına başvuru şartları ile başvuru şeklini yazdık.

Kimler Başvurabilir?

İşsizlik maaşı alabilmek için vatandaşların bazı şartları taşıyor olması gerekmektedir. Bunlardan ilk, çalışmaya istekli, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybetmiş olması, son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak kaydıyla son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olanla, iş sözleşmesinin feshinden sonraki 30 gün içerisinde başvuru yapmaları koşuluyla maaş başvurusunda bulunabilirler. Ancak Çalışma bakanlığının üzerinde çalıştığı bir düzenleme ile bu 1 aylık sürenin snetilmesi bekleniyor.

İşsizlik Maaşı Ne Kadar Devam Eder?

Alınacak işsizlik maaşının süresini ödenen primler belirliyor. Buna göre son 3 yıl içinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay maaş ödeniyor.

İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

İşsizlik maaşı hesaplanırken son 4 aydaki brüt maaşınızın ortalaması alınıyor. Bunun yüzde 40’ı işsizlik maaşı olarak ödeniyor. Ancak işsizlik maaşı geçerli asgari ücretin yüzde 80’inden fazla olamıyor. Bu yıl için rakam 1.422 lira.

2018'de Tahmini Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretteki artışla birlikte işsizlik maaşında taban ve tavan tutarlar da yükselecek. Brüt asgari ücret bin 919 lira olursa, en düşük işsizlik maaşı 767.88 liraya, en yükseği de 1.535 liraya çıkacak.

Başvuru

İşsizlik maaşına başvurular İŞKUR'dan yapılmaktadır.

android uygulamamız ---->>> tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Instagram hesabımız için-- >>> tıklayın

Kpsscfe.com.tr   | Ankara

23 Kas 2017 - 12:57 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler