Cumhurbaşkanı Talimatı Verdi: Maaşlara İyileştirme Geliyor !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile Maliye Bakanlığı harekete geçti. Yeni düzenleme ile maaşlardan alınan bazı vergilerin indirilmesi ve bazı vergilerin tamamen kaldırılması gündemde. İşte o müjdeli haber.

Kabine değişikliğinin ardından yeni atılımlar ve icraatlar için harekete geçen hükumet, talimatları verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından bakanlara "vatandaşlara dokunacak icraatlar yapın" talimatı verildiği belirtildi. Verilen talimat doğrultusunda Maliye Bakanlığı, çalışanların maaşlarında artış sağlayacak vergi dilimleri ile ilgili düzenleme yapmak için harekete geçti.

Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmada, ilk dilim verginin düşürülmesi ya da belli rakama kadar olan maaşlardan herhangi bir vergi  kesintisinin yapılmaması gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ile yaptığı toplantıda 180 günlük eylem planı dahil yapılacak tüm proje ve icraatlarının "vatandaşa dokunan, onun hayatını kolaylaştıran" şeyler olması gerektiği vurgusunu yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu uyarısı sonrasında iki alternatif üzerinde duruluyor. Bunlardan ilki maaşlardan alınan verginin ilk diliminin yüzde 15' seviyesinden yüzde 10 seviyesine kadar düşürülmesi yönünde. Bu bütün çalışanların maaşında bir artış sağlayacak. İkinci formül ise belli rakama kadar olan maaşlardan hiç vergi alınmaması.

Bu rakamın ne olacağına ilişkin de alternatifli çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Gelişmeler önümüzdeki günlerde netleşecek. Detaylar netleşince haberdar olmak için ; 

Memur alımları grubumuza katılmak için --->tıklayınız   

ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız 

android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara
Sabah

28 Tem 2017 - 12:17 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

turan - artık artık bu haberlere nalet olsun diyorum bir ak partili olarak taşoren yalanı bir taraftan bakın böyle giderse bu konuda ak partiyede kimse inanmaz olucak onu söyliyeyim tax ören mevzu geli e millet küfür ediyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 12:17
02

Osman - Maaş her yaparsın cumhurbaşkanım çok sevinirim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 12:17


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler