Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş sözler: Onların iphone'u varsa Bizim Venüs'ümüz var!..

Erdoğan, "Türkiye’ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Eskiden bu işler daha örtülü dolaylı yollardan yapılırdı. Şimdi bodoslama şekilde üzerimize geliyorlar. Yapabileceğimiz iki şey var. Bunlardan biri ekonomik, diğeri siyasi tavırdır" açıklaması yaptı.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"na katılan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Kuruluşundan bugüne AK Parti Sempozyumu’nun başarılı geçmesini diliyorum. Bu kapsamlı toplantı için SETA yöneticilerini tebrik ediyorum. AK Parti’yi ve AK Parti dönemini anlamanın bugünlerde çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Siyasetten dış politikaya, ekonomiden toplumsal alana kadar her alanda AK Parti’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği büyük dönüşümün konuşulacak, değerlendirilecek olmasını doğrusu çok çok önemli görüyorum. SETA bu başlıklarda yayınladığı 4 ayrı kitapta sempozyumun tartışma zeminini zaten oluşturmuştu.

Partimiz söz konusu olduğunda her fırsatta ifade ettiğim bir tespitimi burada sizlerle paylaşarak sözlerime başlamak istiyorum. Biz en başından beri AK Parti’yi milletimizin partisi olarak gördük ve öyle tanımladık. Dolayısıyla AK Parti’nin tarihi milletimizin tarihi kadar eskidir. Cumartesi günü yapacağımız büyük kongremizde bu konuyu enine boyuna kamuoyumuzla paylaşacağız. Özellikle vurgulamak istediğim husus AK Parti’yi anlamak için önce Türkiye’yi ve Türk milletini anlamak gerekir.

Coğrafyasıyla, tarihiyle, kültürüyle, sevinciyle, hüznüyle bu milleti anlamayan hiç kimse AK Parti’nin ne olduğunu, nereden geldiğini, ne yaptığını, nereye gittiğini çözemez. AK Parti’nin nasıl olup da iktidar olduğuna, girdiği her seçimden birinci çıktığına akıl erdiremeyenlere tavsiyemiz bakış açılarını değiştirmeleridir. Her yarışı kaybedenlerden bazılarının, işi millete hakarete kadar vardırmaları aslında hiç de şuursuz bir tepki değildir. bunlar geçmişte hem devletin imkanlarını tepe tepe kullanmış, hem de milletimizin değerlerine inancına savaş açmış faşist bir zihniyetin önümüzdeki temsilcileridir. Seçimden sonra sergiledikleri tavırlar da AK Parti’yi değil milleti yenememiş olmanın hırsından kaynaklanıyor. Bu kesim artık ülkemize ve milletimize olan düşmanlıklarını, AK Parti’ye muhalefet örtüsü altında gizleyemez hale geldi. Tüm bunları esasen hayırlı gelişmeler olarak görüyorum. Türkiye tartışmaların, semboller kodlarla değil açık yüreklilikle yapıldığı bir ülke olmalıdır.

Türkiye’ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Eskiden bu işler daha örtülü dolaylı yollardan yapılırdı. Şimdi bodoslama şekilde üzerimize geliyorlar. Yapabileceğimiz iki şey var. Bunlardan biri ekonomik, diğeri siyasi tavırdır. Ekonominin gerektirdiği teknik tedbirleri aldık, alıyoruz. Hazine ve maliye bakanlığımız ile tüm ilgili kurumlarımız gece gündüz çalışıyorlar, çalışıyoruz. Biz de tüm süreci yakından takip ediyoruz.

ABD'NİN ELEKTRONİK ÜRÜNLERİNE BOYKOT UYGULAYACAĞIZ

Buradan iş dünyamıza sesleniyorum. En güzel cevap işimize 4 elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhonu varsa öbür tarafta Samsung var, bizim Venüs'ümüz var Vestel'imiz var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz..

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

14 Ağu 2018 - 11:31 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Hami - Evet sayın cumhurbaşkanım ihone turkiye ithal etmesin. Samsung kullanalım venüs kullanalım. Abd para kazanması.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 11:31
05

Noname - Apple kullanmayı bırakalım. Alternatifleri var. Ama amd ve intelin şu anlık alternatifi yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 11:31
04

Erhan - iPhone’suz hayat çekilmez sakın öyle bişey yapmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 11:31
03

Vestel sever - Kendimde vestel kullaniyorum fiyati uygun rast geldigim icin almıştım. Ama şuda var venusun batarya kulakligi islemcisi ankarti kasasi ekrani dokunmatigi rami yazilimi uygulamalari hem farkli ulkelerden hemde bir kismi Trde uretiliyor yani uretimde ithalat var paranin hepsini ulkemize kazandiramiyoruz unutulmasin....ytd. Ozellikle yazilim microsofttan tutunda office finans muhendislik uygulamalarina konusunda disaridan aliyoruz.sevgiler...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 11:31
02

Azel - Onlar ne siyasi ne de ekonomik bizi cökertemeyecekler artik uyuyan dev uyandı onların çabaları nafile sarı şeytan ve abd bitecek yakın zamanda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 11:31
01

Bi telefon almıcaz diye amerika batacak mı sanıyonuz ? - Önce ithal alınan herşeyin iptal edilmesi gerekiyor çifçilere daha çok teşfik ve köylerdeki ilçelerdeki boş duran devlet topraklarını çüzi bir miktarla çiftçilere vermek gerekiyor ki üretim daha çok artsın devlet görevlilerine verilen lüz zırhlı araçların kaldırılması daha çok üreten bir türkiye olmak gerekiyor ki anca

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 11:31


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler