Çocuklarını Okutan Ailelere Aylık 820 TL Devlet Desteği Başvuruları Nasıl Yapılır?

Çocuklarının eğitimi için maddi yetersizlikler yaşayan ve çocuklarını okutmak isteyen ailelere, devlet tarafından eğitim seviyelerine göre maddi yardımlar uygulanıyor. Üniversite çağındaki çocuk için ailelere aylık 820 TL devlet desteği sağlanıyor... Peki çocuk okutan aileler bu desteğe nasıl başvurabilirler?

Geçtiğimiz günlerde aktardığımız haberde, çocuklarının eğitim harcamalarına yetişemeyen, maddi zorluklarla karşılaşan aileler için, devlet tarafından her ay ödenen bir destekden bahsetmiştik. Aileler eğer başvurularını yaparlarsa ve gerçekten ihtiyaç sahibi olduklarını kanıtlayacak evrakları, ilgili kurumlara sunarlarsa; bu imkandan her ay düzenli şekilde yararlanabiliyorlar.

Okumakta olan çocukların eğitim seviyelerine göre verilen yardımlar, okul öncesinden başlayıp; çocuğun üniversite eğitimine kadar uzanıyor. Aileler, başvurularını yaptıklarında; devlet tarafından çocuklarının eğitim düzeyleri üzerinden hesaplamaya tabi tutuluyorlar ve aşağıdaki şekilde ödemeler yapılıyor...

Okul öncesi çocuklar için destek miktarı aylık 456,28 TL

ilköğretime devam eden çocuk için 684,41 TL

ortaöğretime devam eden çocuk için 730,04 TL

yükseköğretime devam edenler için de aylık 821,30 TL

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyen aileler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüklerine şahsen başvuru yapmalıdırlar. İl müdürlükleri üzerinden talep edilen evrakları ve başvuru bilgilerini sağlayan aileler, ödenekten yararlanabiliyorlar. Ayrıca kaymakamlıkların içerisinde yer alan sosyal yardımlaşma bürolarından da bu başvurular gerçekleştirilebilmektedir.

kpsscafe.com.tr | KONYA

21 Mar 2017 - 09:51 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Ibrahim - Bi gidin lo yalan haber iki gunde bir paylasiliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:51
07

Gülbeyaz gaburga - Ben başvuru yaptım vermediler ihtiyacim var asgari ücretle geçiniz 3 tane çocuk oku la gidiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:51
05

haci malgir - Maddi dumumuz yetmiyor babam çiftçi hem üniversitede okuyom hemde hafta sonunda inşaatta iki kardeşim bide bi abim bi ablam okuyor nasill basvurucam bilgilendirebilirmisiniz gerekli evraklar nelerdir diye

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:51
04

ARZU - BU HİZMETTEN YARARLANMAK İÇİN SED YANİ SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİNDEN BAKIN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:51
03

Kizim icin ösym ekpk usulu tercihlerini yillardi yapiyorum işkur da da kayit yaptirdim hala bi sonuc yok kizim %83 engeli var a hic bir yere yerleştiremedim engelliler 2018 aralik ayinda işe yerleştirilecek denmişti malesef olmadi adami olan torpili olan - Bende gittim yok öyle bir şey deniyor benim evde kira eşim mevsimlik işci kizimin bakim parasiyla gecinmeye calişiyoruz paran yoksa kimsen yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:51


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler