CHP'den Asgari Ücret Çıkışı 'En Az 2 Bin TL Olmalı'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, asgari ücretin belirlenmesi için başlayacak pazarlıklar öncesi açıklamalarda bulundu. Enflasyon karşısında hızla eriyen asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğini söyleyen CHP'li Aydoğdu, ayrıca asgari ücretin vergiden muaf tutulması gerektiğini söyledi.

CHP'den Asgari Ücret Çıkışı 'En Az 2 Bin TL Olmalı'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, asgari ücretin belirlenmesi için başlayacak pazarlıklar öncesi açıklamalarda bulundu. Enflasyon karşısında hızla eriyen asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğini söyleyen CHP'li Erdoğdu, ayrıca asgari ücretin vergiden muaf tutulması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücretin 10 ayda ekmek, dana eti, koyun eti ve bir çok konuda eridiğini, enflasyonun çift haneli sayılara çıktığını söyleyerek, "Asgari ücret Türkiye'de temel ücrettir. Yani ücretli çalışanların gelir seviyesini belirleyen temel ölçüdür. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen enflasyon karşısında hızla eriyen asgari ücret, en kısa zamanda net 2 bin lira olmalı ve vergi dışı bırakılmalı. Asgari ücretin 2 bin lira olması ücretler genel seviyesini ve ücretli çalışanların milli gelirden aldığı payı yükseltecektir.

Bu vesileyle asgari ücretin 2 bin liraya yükseltilmesi bizim milyonlarca çalışana karşı sorumluluğumuzdur.OHAL iklimi enflasyona, halkın iş, aş meselelerine doğrudan yansıyor. Bu ortamda toplanacak komisyon, yüksek enflasyonun un ufak ettiği asgari ücreti, hızla sonuçlandırarak arttırmak zorunda. Komisyon yeni asgari ücreti belirlerken enflasyonu mutlaka hesaba katmalı, yüzde 5 büyüdüğü iddia edilen ekonomiden refah payı da ücrete yansıtılmalı." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

19 Kas 2017 - 13:20 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler