Çalışma Bakanı Yanıtladı: Asgari Ücret 1600 TL Olacak Mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2017 yılına dair asgari ücretin 1600 TL olup olmayacağı sorusunu yanıtlandırdı. Yanıtında işverenin durumdan rahatsız olduğunu aktarırken, işçiler de duruma tepkilerini gösterdiler. Asgari ücret tartışmalarına ilişkin detaylar haberimizde...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücret tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada asgari ücretin 2017 yılında seyrinin ne olacağını, 1400mü yoksa 1600 TL olarak mı belirleneceği yönündeki soruları yanıtlandırdı.

1600 TL tartışması büyüyor.

1600 TL asgari ücretin durumuna ilişkin netlik bulunmadığı aktarılırken, şuanki haliyle asgari ücretin işverenleri tedirgin ettiği ifade edildi. Açıklamasında asgari ücretin işvereni tedirgin etmeden, ancak işçilerin de bu konudaki ihtiyaçlarını mağduriyete dönüştürmeden bir çözümün getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Halk 1400 TL asgari ücret ödemesi yapılacağını öngörüyor.

İşçiler asgari ücretin şuanki düzeyiyle dahi yetersiz bir ödeme olduğu görüşündeler. 1600 TL ödeme yapılmasını üzülerek beklemediklerini aktaran işçiler, asgari ücrete gelecek maksimum zam oranının 100 TL olduğunu ifade ederek, 1400 TL olacağını ifade ediyorlar.

kpsscafe.com.tr | KONYA

07 Ara 2016 - 15:30 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler