Çalışma Bakanı Müezzinoğlu: "İşçinin alın terini koruyacağız"

Kıdem tazminatında sonlara gelindiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işçinin alın terini koruyacaklarını aktardı...

Bakan Müezzinoğlu Akşam Gazetesi'nden Pınar Ardor'un sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu " İşi sona getirebilecek çalışmalara başladık. Güçlü bir sistem kurma arzusundayız. Bu sistemin dört tane ana kolunu şekillendiriyoruz. Teknik çalışmaları bunun üzerine yaptık. Bunlardan bir tanesi çalışanın alın terinin hakkının korunması. İkincisi bu hakkın güvenceli bir yapıda olması. Üçüncüsü bu güvencedeki yapının şeffaf olması. Çalışan bir yıl, üç yıl, on yıl sonra kendi hakkının orada hangi düzeyde olduğunu görebilmeli. Ne zaman çekerse, kazanımı ne olacak bilmeli. Sistemin sürdürülebilir olması çok önemli. Hakkaniyet, güvence, şeffaf yapı ve sürdürülebilirlik. " şeklinde konuştu.

Ne zaman tamamlanacak?

" Bana sorsanız bir ayda bitirelim. Ancak işçi- işveren sendikalarımız ve hükümet olarak hem fikir olmalıyız. O yüzden bir ay yerine 9 ay da bitiyor olması beni rahatsız etmez. 40 yıllık bir hadise bu. 1971'den bu yana kıdem tazminatı fonu yasal olarak kurulması gerekir diye yasaya konulmuş. Hükümetler bunu gündemine almış zaman zaman askıdan indirmiş bir türlü başaramamış. Bunu başarmamız gerektiğine inanıyoruz. Buna hükümet düzeyinde inancımız var. Yaklaşık 13 milyon çalışanımızın, işçi kardeşimizin yüzde 80'nini mağdur olduğu biliyoruz. Yüzde yüzünün mağdur olmadığı güçlü bir yapıyı kurmak esas amacımız. "

Hak kaybı yaşanacak iddiaları

" Bu olmasını istemeyenlerin söyleyeceği laf. Niye hak kaybı olsun? Şu anda yüzde 80 hak kaybını niye kimse konuşmuyor? Şu anda reel olarak kıdem tazminatından yararlanma oranı yüzde 14-15'i geçmiyor. Ben bir kısım az da olsa almıştır diyerek yüzde 20 diyorum. Yüzde 80-85 mağduriyet var. Yeni gelecek sistemde yüzde üçlük beşlik mağduriyet olursa diyerek bu sözleri söylemek doğru değil. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

22 May 2017 - 10:00 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler