Çalışma Bakanı: "Herkes Memur Olmak İstiyor, Tavsiyem Özel Sektörde İşe Girin"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, katıldığı bir programda yaptığı konuşmada gençlerin mesleksiz ve iş beğenmeme sorunu olduğunu söyledi. Öte yandan Bakan Sarıeroğlu herkesin memur olmak istediğini hatırlatarak özel sektöre girmelerini tavsiye etti.

Karabük'te düzenlenen bir açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken gençlere de bazı tavsiyelerde bulundu.

Taşerona kadro konusunda bir çılgınlık yaptıklarını dile getiren Bakan Sarıeroğlu, geleceğin mesleği olan bilişim konusunda gençlere de çağrıda bulundu.

Bakan Sarıeroğlu burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Afrin'de nasıl mücadele veriyoruz kendi İHA'mız, silahlarımız olmasaydı kendi mühimmat üretimini yapmıyor olsaydık başarı elde etmemiz mümkün değildi. Şuanda bu konuda seferberlik içinde olmamız gerekiyor. Kamuda çalışma gibi hedef belirlemiş genç kardeşlerimize de buradan sesleniyor; herkes kamuda çalışmak istiyor olabilir şuan Türkiye topyekun mücadele veriyor. Bizim tüm fabrika ve tüm işyerlerimizde genç kardeşlerimize iş gücüne, kadınlarımızın sinerjisine ihtiyacımız var. Mühendis, muhasebe ve insan kaynakların, işçi olarak her alanda çalışacak gençlerimizde iş gücüne ihtiyacımız var. Bir mesleksizlik bir de iş beğenmeme sorununu yıkabilirsek, Cumhurbaşkanımızın dediği yerli ve milli olmayla ilgili, bizim çok daha fazla yerli ve milli üretim alanlarımızı, özellikle savunma sanayimizin arttırmamız lazım. Bununda bir seferberlik olduğunu düşünüyorum. Kardeşlerimiz şehit oluyor gazi oluyor. Türkiye'de olanlar iş arayan kardeşlerimizin de bu seferberliği özel sektörde işe girme konusunda katkı ve destek sağladıklarını önemsediğimi belirtmek isterim" dedi.

Sarıeroğlu, konuşmasının sonunda ülke genelinde kurum il müdürlüklerine isim verme uygulamalarının söz konusu olmadığını belirterek, "Ama şehidimizin vasiyeti hepimizin gönlüne işlenmiş durumda. Karabük Ömer Bilal Akpınar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak hizmet verecek" diyerek, binaya Afrin şehidinin adını verdiğini açıkladı.

MEMUR ADAYLARI YORUMLUYOR...

Aşağıda bulunan yorum kısmından Bakan Sarıeroğlu'nun bu açıklamaları hakkındaki yorumlarınızı yazabilir, diğer adaylarla bu durumu tartışabilirsiniz.

MEMUR ALIMI HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DAHA FAZLA BİLGİ, DAHA FAZLA ARKADAŞ

Memur alımlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz, diğer memur adaylarıyla sohbet edip, bilgi alışverişinde bulunabileceğiniz facebook grubumuza aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

17 Şub 2018 - 16:49 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Deli.örtmen - Kendisi neden özel sektöre girmemiş acaba?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 16:49
07

Emre - Neden acaba insanlar memur olmak istiyor? İş garantisi olduğu için olabilir mi ? Ayrıca okul bittikten sonra özel sektörde bir işe başvuru yapıyorsun, sorulan soru şu deneyimin var mı ? Herhangi bir yabancı dilin var mı ? Eğer ülke de böyle bir sorun varsa bunun temeli berbat eğitim sistemimizdir. Ayrıca milletle alay eder gibi asgari ücret 1600 lira. 2500 TL olsun bakın millet daha kamu kamu diye ağlar mı ? Asgari ücrete zam gelir peşinden herşeye zam geliyor. Ekonominin temeli olan işçi sınıfının hakları Türkiye de pek dikkate alınmıyor malesef.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 16:49
06

Ayse - Hay hay sayın bakanımız öncü olsun kendi maaşını statüsünü özlük haklarını özel sektör gibi yapsın!! KPSS neden var? neden o kadar harçlar yatırdık çalıştık? Madem mulakatla alınacak alınan kalan taşerondan doldurulucak biz neden KPSS ile oyalandik?! Özelde de 4 yıl çalıştım devlette de staj yaptım ikisini de gördüm yaşadım memur olmayın diyenler, işinden şikayet eden memurlar çıksın biz talibiz .! Çalışma bakanını kınıyorum binlerce açık var kamuda KPSS den alım 1-2 bin gerisi mülakat saka gibi. yazıklar olsun! haram olsun!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 16:49
05

Yusuf - Neden sen özel sektörde çalışmadında gidip bakan oldun gidip özel sektörde çalışsana ordan konuşmak kolay tabi 17 yıldır ülkeyi işsizliğe boğdunuz 1 tane bile fabrika açmadınız millete

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 16:49
04

Hakan - Sayın bakan iyi hoş çok güzel konuşuyorsunuz çok biliyorsunuz peki neden özel sektörün şartlarını iyilestir miyorsunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 16:49
03

bozkurt - Sn hanimefendi madem ozele girin diyosunuz o zaman tasin altina elinizi sokun cikarin asgari ucreti 3000 bin tlye bak patlama yasanir ama nerde sizde o yurek sonra memur olmayon demesi kolay ne ala memleket ne

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 16:49
02

Hasan - Sayin bakan kendi goruslerinizi kendinize saklayin bunca yil ozel sektorde calismak icinmi okuduk bunca yilimizi okuma yazma icinmi okuduk bizi oyle bir yere getirdiki devlet ozelde calisacak kapasite birakmadi bu yastan sonra hicbisi yapilamaz ozelde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 16:49
01

Suat - Biz kamuda memur olarak dehill sadece gecici olmak istemiyoruz bakanim typ kapsaminda özelguvenlik personeliyiz kadro istemiyoruz sadece ayni maas ayni haklar sadece sureklilik istiyoruz cokmu sey istiyoruz anlayamadik biz de bu vatanin evladi dehilmiyiz gelecek kaygisi var bu ulkeyi birakip gidelimmi ne yapalim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 16:49


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler